Dışarıda ne yapılabilir?

Ciddiyim, zaten fi tarihinden beri sağ kaşımla göz kapağımın arasında yara izi taşıyorum. Kırık şişeyi suratıma sallamıştı hıyarın teki, cevabını kafasına yediği cam küllükle aldı.

Ama bu dediğimi gidin de bal porsuğu gibi gördüğünüze dayılananın olarak almayın. Bir ömür pısırık olarak geçmez, yeri geldiğinde de alttan almak yerine basacaksın tokadı.

Bağcılar da mı yaşıyorsunuz?

Ciddiyim, zaten fi tarihinden beri sağ kaşımla göz kapağımın arasında yara izi taşıyorum. Kırık şişeyi suratıma sallamıştı hıyarın teki, cevabını kafasına yediği cam küllükle aldı.

Ama bu dediğimi gidin de bal porsuğu gibi gördüğünüze dayılananın olarak almayın. Bir ömür pısırık olarak geçmez, yeri geldiğinde de alttan almak yerine basacaksın tokadı.

Pısırık olmamak kavgacı olmak anlamına mı geliyor? Çok yanlış kafadasın. Nezarethaneye girmekle övünüyorsun.

Hedefini kurduğum her şeyi. İngilizce, yazılım, matematik. İngilizce konusunda hala öz güvenim düşük aslında önceden öğrenirken bir arkadaşıma to be ne diye sormuştum. (kendisi fen lisesine gidiyor ve B2 ile girdi liseye) devamını anlatmama gerek var mı? 😀

Bence yarın başlamaktan ziyade dediğim gibi tüm kaydırma içeriklerine 1-2 hafta ara verdikten sonra başla çalışmaya. Yoksa çok zor gelir.

Bağcılar da mı yaşıyorsunuz?

Beşiktaş.

Pısırık olmamak kavgacı olmak anlamına mı geliyor? Çok yanlış kafadasın. Nezarethaneye girmekle övünüyorsun.

Övünmüyorum ne alakası var. Haklı olduğum yerde ettim kavgalarımı, huzuru bozmaktan alındık karşılıklı şikayetçi olunmadı bitti gitti. Başımızı öne eğip eyvallah mı çekelim ite kopuğa? Karşında 5 kişi olur dediğinde haklısın ama karşılık verecek konumdaysan da pısırıklığın alemi yok.

Beşiktaş.

Övünmüyorum ne alakası var. Haklı olduğum yerde ettim kavgalarımı, huzuru bozmaktan alındık karşılıklı şikayetçi olunmadı bitti gitti. Başımızı öne eğip eyvallah mı çekelim ite kopuğa? Karşında 5 kişi olur dediğinde haklısın ama karşılık verecek konumdaysan da pısırıklığın alemi yok.

Elbette böyle bi' durumda kavga edebilirsin ama kavgadan uzaklaşmak en doğrusu. O zaman herkes her it kopuk gördüğünde kavga etsin, böyle yürümez ki bu işler. Gerçi sen de az çok haklısın gibi, ülkede ne polis teşkilatı iyi ne de adalet sistemi.

Ya da 20-30-40 dakika gibi kısa süreler de başlayabilirim?

Dediğin şeylerden yola çıkarak ilk İngilizce öğrensen daha iyi. Kendine geniş çaplı bir plan yapma, net ol. Mesela şu saatler şu siteden pratik yapacağım vs. Diğer türlü ne yapacağını bulamazsın sıkılıp kaydırmaya geri dönersin.

Ben koala gibi yatmaktansa dışarı çıkmaya karar verdim. Ancak ne arkadaşım ne de bir şeyim var. Ne yapabilirim? (sokak köpeklerinden kurtulma taktikleri için de yazabilirsiniz)

Arkadaşın yoksa önce arkadaş bul yoksa sıkıntı çekersin. Telefon bağımlısıymışsın sosyal medya veya oyunlarda hiç mi arkadaşın yok ben şahsen CS de 2 tane adam ile tanıştım ve sonra onlar benim hayatıma ortak oldu. Seninkiside öyle bir şey olabilir şansını dene. Valorant falan oyna PUBG oyna. Yada dışarda arkadaş bul lakin dışarda arkadaş bulmak daha da zor .

Arkadaşın yoksa önce arkadaş bul yoksa sıkıntı çekersin. Telefon bağımlısıymışsın sosyal medya veya oyunlarda hiç mi arkadaşın yok ben şahsen CS de 2 tane adam ile tanıştım ve sonra onlar benim hayatıma ortak oldu. Seninkiside öyle bir şey olabilir şansını dene. Valorant falan oyna PUBG oyna. Ya da dışarıda arkadaş bul lakin dışarıda arkadaş bulmak daha da zor.

Sanal ortamdaki arkadaşların kaliresi de pek güzel olmuyor. Yarın çıkarım arkadaşsız. Sokak köpekleri dalmadigi sürece sorun olmaz.

Sanal ortamdaki arkadaşların kaliresi de pek güzel olmuyor. Yarın çıkarım arkadaşsız. Sokak köpekleri dalmadigi sürece sorun olmaz.
Sen gerçekten arkadaşlık bulunacak sanal ortamlara girmemişsindir. Mesela CS topluluk sunucularında falan öyle arkadaşlıklar dönüyor ki aklın hayalin durur. Oradan tanışıyorlar bir sürü oyun oynuyorlar dizi film falan seyrediyorlar. Senin ilacın bilgisayar. Yani dışarı çıkmak isteyen birine bilgisayar önermek saçma biliyorum ama dışarıda da tek başına sıkılırsın ve okuldan falan olmadıkça arkadaş da bulamazsın, böyle hayat geçmez.

Elbette böyle bi' durumda kavga edebilirsin ama kavgadan uzaklaşmak en doğrusu. O zaman herkes her it kopuk gördüğünde kavga etsin, böyle yürümez ki bu işler. Gerçi sen de az çok haklısın gibi, ülkede ne polis teşkilatı iyi ne de adalet sistemi.

Dediğin şeylerden yola çıkarak ilk İngilizce öğrensen daha iyi. Kendine geniş çaplı bir plan yapma, net ol. Mesela şu saatler şu siteden pratik yapacağım vs. diğer türlü ne yapacağını bulamazsın sıkılıp kaydırmaya geri dönersin.

Hocam bu dediklerimin arasında en iyi olduğum konu İngilizce. To be gibi kuralları bilsem sadece (onun dışında hiçbir şey bilmiyorum neredeyse) ama öyle olduğu halde kelime darağacım geniş olduğu için İngilizce de aşırı da zorlamıyorum. Filmleri, dizileri Türkçe dublaj rezalet olması sağ olsun hep alt yazılı izlemişimdir. Herneyse tamam yaparım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı