Dışarıda ne yapılabilir?

Sanal ortamdaki arkadaşların kaliresi de pek güzel olmuyor. Yarın çıkarım arkadaşsız. Sokak köpekleri dalmadigi sürece sorun olmaz.
Sokak köpekleri için yanına bi tane haydar al ne olur ne olmaz. Yaşadığın yer küçük bir ilçe mi nasıl bir şey. Sadece ilk yorumları okudum.

Hocam bu dediklerimin arasında en iyi olduğum konu İngilizce. To be gibi kuralları bilsem sadece (onun dışında hiçbir şey bilmiyorum neredeyse) ama öyle olduğu halde kelime darağacım geniş olduğu için İngilizce de aşırı da zorlamıyorum. Filmleri, dizileri Türkçe dublaj rezalet olması sağ olsun hep alt yazılı izlemişimdir. Herneyse tamam yaparım.

İngilizce'de 1-2 ay pratik yaptıktan sonra yazılım öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten 1-2 ay sonra eğer kaydırmayı bırakırsan hayatın normale döner, dikkat dağınıklığın azalır baya.

Sen gerçekten arkadaşlık bulunacak sanal ortamlara girmemişsindir. Mesela CS topluluk sunucularında falan öyle arkadaşlıklar dönüyor ki aklın hayalin durur. Oradan tanışıyorlar bir sürü oyun oynuyorlar dizi film falan seyrediyorlar. Senin ilacın bilgisayar.

Discord da arkadaş aradığım sunucular şunlardı:
Evrim Ağacı.
Minecraft sunucuları.
Brawlhalla Türkiye.
Clash Royale ytsinin DC'si.
Elraenn.

Daha çok vardır ama unuttum. Dediğim gibi yıllardır kullanıyorum. Ne bileyim bunlar da kalitesiz değildir bence? Her şey ya engel butonu ile biter ya da saçma sapan konuşmassiniz işte. Karşı taraf reddeder. Seni görmezden gelebilir burası dehşet seviye özgürlük ve anonimlik sağlıyor. Geçen birisine sa yazmıştım en basitinden. Sonra görmedi varsayarak yine sa yazdım. Cevap yok ama akşama kadar aktif. Sonuç olarak gerçek hayat arkadaşlığı iyidir ve sanalda kimin ne olduğu belli değil.

Sokak köpekleri için yanına bir tane haydar al ne olur ne olmaz. Yaşadığın yer küçük bir ilçe mi nasıl bir şey. Sadece ilk yorumları okudum.

Aşırı da yok aslında ama okuldan küçükken dönerken sandığını bilirim bayağı ondan çok korkmuşumdur. Antalya'nın bir çöl gibi insanların biraz affedersin ama "salak" olduğu bir ilçesi deyim.

İngilizce'de 1-2 ay pratik yaptıktan sonra yazılım öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten 1-2 ay sonra eğer kaydırmayı bırakırsan hayatın normale döner, dikkat dağınıklığın azalır bayağı.

Hepsini aynı anda başlarsam bayar diyorsun ve bu yüzden birisi ile küçük adımlar ile başka diyorsun yani?

Discord da arkadaş aradığım sunucular şunlardı:
Evrim Ağacı.
Minecraft sunucuları.
Brawlhalla Türkiye.
Clash Royale ytsinin DC'si.
Elraenn.

Daha çok vardır ama unuttum. Dediğim gibi yıllardır kullanıyorum. Ne bileyim bunlar da kalitesiz değildir bence? Her şey ya engel butonu ile biter ya da saçma sapan konuşmassiniz işte. Karşı taraf reddeder. Seni görmezden gelebilir burası dehşet seviye özgürlük ve anonimlik sağlıyor. Geçen birisine sa yazmıştım en basitinden. Sonra görmedi varsayarak yine sa yazdım. Cevap yok ama akşama kadar aktif. Sonuç olarak gerçek hayat arkadaşlığı iyidir ve sanalda kimin ne olduğu belli değil.
Yani bana göre en toksik insan barındıracak topluluklara girmişsin. Daha samimi herkesin birbirini tanıdığı 1000 kişilik discordlara falan girmen lazım. CS sunucuları falan gibi. Mobil cihazla iti kopuğu giriyor PC ortamları daha nezihdir.

Elbette böyle bi' durumda kavga edebilirsin ama kavgadan uzaklaşmak en doğrusu. O zaman herkes her it kopuk gördüğünde kavga etsin, böyle yürümez ki bu işler. Gerçi sen de az çok haklısın gibi, ülkede ne polis teşkilatı iyi ne de adalet sistemi.

Biz kendimizi, yanımızdaki sevdiklerimizi mecbur kalırsak savunacak tecrübemizi edinelim gerisi fasa fiso. Beladan uzak durmak en temizi tabii ama baktık bu artık bir seçenek değil, şu duruma düşmektense karşılık vermek en doğrusu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani bana göre en toksik insan barındıracak topluluklara girmişsin. Daha samimi herkesin birbirini tanıdığı 1000 kişilik Discord'lara falan girmen lazım. CS sunucuları falan gibi. Mobil cihazla iti kopuğu giriyor PC ortamları daha nezihdir.

Tabii ki kaliteli ortamlar vardır ancak emin ol ki asla gerçek arkadaşlığın yerini tutmaz. Örnek sunucu atar misiniz mesela? Yasak mıydı gerçi?

Sokak köpekleri saldırmaya çalışırsa kaçmak yerine siz de onları korkutmaya çalışın. Kaçıp gidiyorlar.

Korktuklarını anlıyorlar zaten (kokuyorlar heyecanlaninca unuttum bilimsel şeyi vardı) korkmayıp yoluma devam ederim.

Tabii ki kaliteli ortamlar vardır ancak emin ol ki asla gerçek arkadaşlığın yerini tutmaz. Örnek sunucu atar misiniz mesela? Yasak mıydı gerçi?
Ben o ortamları bırakalı çok oldu. Tek başıma çok daha keyifli vakit geçirdiğimi farkettim. Ama benim için güzel anılardı ara sıra aklıma gelir duygulanırım. Dediğim gibi PC falan lazım. Her oyunun sunucunun toplulukları oluyor. PC alabilirsen sıkılman geçer. Gerçekten 6 inç ekranla hayat geçmez.

Biz kendimizi, yanımızdaki sevdiklerimizi mecbur kalırsak savunacak tecrübemizi edinelim gerisi fasa fiso. Beladan uzak durmak en temizi tabii ama baktık bu artık bir seçenek değil, şu duruma düşmektense karşılık vermek en doğrusu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ne haberi var?

Kuzenim arkadaşıyla online bir oyunda tanışmıştı. 10 yıla yakındır arkadaşlar. Arkadaşı Ankara'da oturuyordu. Uzaktan da olsa sürekli görüşürlerdi çok yakındılar birbirlerine. En son arkadaşı İzmir'e taşındı. 10 yıldır çok yakınlar. Gerçek dostun nerede olacağı belli olmaz.

Kuzenim arkadaşıyla online bir oyunda tanışmıştı. 10 yıla yakındır arkadaşlar. Arkadaşı Ankara'da oturuyordu. Uzaktan da olsa sürekli görüşürlerdi çok yakındılar birbirlerine. En son arkadaşı İzmir'e taşındı. 10 yıldır çok yakınlar. Gerçek dostun nerede olacağı belli olmaz.
Yani zaten şu devirde arkadaş ya okuldan ya da oyunlardan bulunuyor. Sokaktan biriyle tanışamazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı