Dışarıda rahat bir şekilde gezememek

Eski Beyoğlu'nda eser kalmadı çünkü. Eski Beyoğlu'nda gidip sokak başında simit yemeyi bırak, gecenin sonuna kadar eğlenip üstüne ıslak hamburgerini yedikten sonra sabahın ilk otobüsüyle ve taksisiyle evine giderdin hiçbir kimseye sataşmadan. Hatta babacan taksi şoförleri vardı, genç kızlara başka gözle bakmaz işlerini yaparlardı.

Şimdi devir çok farklı. Sosyolojik olarak da, insanların leşliği ve kalitesizliği ile de, her şey çok farklılaştı bu ülkede. O yüzden ben Beyoğlu taraflarındaki güzel anıları bir kenarda bıraktım, kirlenmesin diye de çok fazla gitmiyorum artık.

İstanbul'da tarihi olmasa da elit vakit geçirecek güzel semt sayısı hala fazla. Ya ben yaşlandım ya da dediğim gibi değişen yapının güzide ilçelerimize yansımasıyla fazlasıyla soğudum.
Sen Beyoğlunu bırak, ekmek almaya giderken bile insan bir tedirgin oluyor.
O dediğin zamanlar zaten İstiklal Caddesine herkes girmezdi yani, elit bir yerdi. Şimdi Tarlabaşından farkı yok.
İstanbul artık bambaşka bir şehire dönüşmeye başladı.Hiç heves bırakmıyor insana.
 
Son düzenleme:
İstiklal caddesinden bahsediyorum hocam. Patlama olayından sonra en az 50 polis geziyor civarda. İnsan nasıl cesaret eder birini bu şekilde taciz etmeye.
Sen yine de tek gezmemeye çalış. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Bir de kafası güzelse bıçak bile çekebilir. Ortalık yerde taciz etmek cesaret doğrusu.
 
Sen yine de tek gezmemeye çalış. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Bir de kafası güzelse bıçak bile çekebilir. Ortalık yerde taciz etmek cesaret doğrusu.
Belliydi harektlerinden, sarhoştu galiba. Tek başımıza huzur yok demek koca şehirde :(

Ne düşünücez hocam. Bildiğin taciz. Bu ne cesaret onu anlamak mümkün değil. Bu insanlara bu rahatlığı kim veriyor anlamıyorum.
İnsanın içi pis olduktan sonra geriye yapacak bişey kalmıyor. Kalitesiz beş para etmez adamlarla yaşadığımız duruma bak.
 

Geri
Yukarı