Dışarıdan gelen kabloyu TTNET modeme bağlayarak kablosuz yapmak

Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar ben dışarıdan bir arkadaştan çekiyorum interneti, tabi onun modemi uzak evden bağlanamıyorum, ben de eskiden TTNET kullanıyordum daha sonra bıraktım kullanmayı kapattırdım, fakat hala modemleri elimde.

Eskiden İnternet kablosunu modemin herhangi bir Ethernet girişine taktığım zaman telefondan direk bağlanıyordum ve ADSL ışığı da yanıyordu, sonra ne oldu bilmiyorum ADSL ışığı yanmıyor şu an taktığım zaman, telefondan girince DSL Bağlantısı yok diyor.

Modemin modeli TD854W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla modemini AP olarak kullanıyorsun, ancak o ayar bozulmuş onu düzelticeksin arayüzünden yönlerdirmeyi köprü yap ve senin modemin ip atamasın onuda kapat.

Sendeki modemi router olarak kullanabilirsin. Ben huwaei marka 2 modemle uzun uğraslar sonucu bulmustum kendi kendime yapmayı buldum ama tek sorunu modeme kabloyla cihaz bağlayınca kabloya internet vermiyor. Sebebini bende anlamadım. Sadece wireless olarak bağlanabiliyorum.

Valla çözemedim tam olarak arkadaşlar, bu ayarları 192.168.1.1 adresine girip ayarlıyoruz değil mi?

Ben girdim hiçbir şey anlamadım, zaten bu modem işlerinden hiç ama hiç anlamam.

TTNET kullanan varsa 192.168.1.1 adresinden tam olarak hangi ayarı ne olarak değiştirmem gerektiğini söylerse çok iyi olur.

Ben huwaei modemde şu şekilde yaptım. İlk baş router olarak kullancağım modeme farklı bir ip atadım. 192.168.1.1 di 198.168.1.55 yaptım. Sonra dhcp ayarlarının hepsini kapattım, kablosuz adını ve şifresini ayarladım. Sonra ana modemden ethernet kablosuyla 2 modemi birbirine bağladım. Dhcp kapattığım için sanırım router modeme bağlandıgım zaman net gelmedi, o yüzden ana modeme bağlandım sonra routere bağlandım gayet düzgün şekilde net gelmeye başladı. Airtieste daha kolay yapılıyor sanırım. Ben kapsama alanı genişlesin diye birini evin bir ucuna tekini diğer ucuna koydum. Evin dışından bile çok rahat çekiyor suanda. Telefonları bağlamak içinde ip adresi atamadıgı için elle ayarlaman gerekiyor. (Benimkinde öyle, ip yi kendim veriyorum telefonda 192.168.1.75 mesela boş ip lerden birini veriyorum. )

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı