Discord hesabım çalınabilir mi?

• Konuyu başlatan OnurE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.086

OnurE

Femtopat
Daha fazla  
Bir konuda size danışmak istiyorum.
YouTube'da bazı Discord hesap çalma videoları falan gördüm.

Birisi "nitro genetator" veya "free nitro" adı altında dosyalar yollayıp tokeni, ardından da Discord'u çalıyor.
Birisi karşısındakine direkt token gönderterek çalıyor.
Kişiler o inen şeye tıkladıklarında Discord uygulaması kapanıyor ve o sırada token karşıya falan gidiyor sanırım. Ben Discord'u webden kullanan biriyim.

Kısacası hep Nitro vb. yollarla tokeni alıp bu şekilde Discord hesabı çalıyorlar.
Ben bunlara kanmam gibi geliyor ama dalgınlık sonucu kanarsam diye de çok endişeleniyorum.

Bu konuda daha fazla bilgisi olup önlem almamızı sağlayacak birileri var mı? Her gün yeni yöntemlerle hesap çalıyorlar sanırım.
Ve hesabımda Nitro bile yok ama yine de çaldırmaktan/kapattırmaktan korkuyorum.

Başka hangi durumlarda çalınabilir ve ne gibi önlemler almalıyım?

Konsol üzerinden token alacak bir webhook yolluyorlar. O şekilde bir hesabım gitti.
O gün bu gündür asla kanmıyorum ve uygulama üzerinden kullanıyorum ama eğer tokeni alırlarsa 2ad olsa bile geri dönüş yok.
Not: Fake destek mailleri de atabiliyorlar sonrasında dikkatli olun.

Hocam bilmediğiniz sunucuda olmayın, direkt mesajları da tamamen kapatın. Sadece arkadaşlara açık olsun. Güvende olursunuz. Şifrenizi de düzenli olarak değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bir konuda size danışmak istiyorum.
YouTube'da bazı Discord hesap çalma videoları falan gördüm.

Birisi "nitro genetator" veya "free nitro" adı altında dosyalar yollayıp tokeni, ardından da Discord'u çalıyor.
Birisi karşısındakine direkt token gönderterek çalıyor.
Kişiler o inen şeye tıkladıklarında Discord uygulaması kapanıyor ve o sırada token karşıya falan gidiyor sanırım. Ben Discord'u webden kullanan biriyim.

Kısacası hep Nitro vb. yollarla tokeni alıp bu şekilde Discord hesabı çalıyorlar.
Ben bunlara kanmam gibi geliyor ama dalgınlık sonucu kanarsam diye de çok endişeleniyorum.

Bu konuda daha fazla bilgisi olup önlem almamızı sağlayacak birileri var mı? Her gün yeni yöntemlerle hesap çalıyorlar sanırım.
Ve hesabımda Nitro bile yok ama yine de çaldırmaktan/kapattırmaktan korkuyorum.

Başka hangi durumlarda çalınabilir ve ne gibi önlemler almalıyım?
2 aşamalı doğrulama + arkadaşlar dışında mesajı engelleyerek sorunu büyük ihtimalle çözersiniz.

Hocam bilmediğiniz sunucuda olmayın, direkt mesajları da tamamen kapatın. Sadece arkadaşlara açık olsun. Güvende olursunuz. Şifrenizi de düzenli olarak değiştirmenizi tavsiye ederim.

Sunucuları tekrar kontrol edip DM ları sadece arkadaşlar için ayarlayacağım. Bu tavsiye için gerçekten teşekkür ederim. Yapınca biraz daha güvenli hissedeceğime inanıyorum.

Biraz takıntı haline getirdim sanırım ama gün içinde sürekli discord ve mail hesabımı, bir şey olmuş mu diye kontrol edesim geliyor. Discord hesabımda birkaç yıllık arkadaşlarımla anılar filan var, zaman zaman kendi sunucularıma bazı notları, ss leri vb. dosyalarımı yedeklediğim oluyor.. bu konuda da önereceğiniz bir şey var mı?

Şu ana kadar hiç hesabım çalınmadı ama geçenlerde birinin tuhaf davranışlarından dolayı (ki zararsızmış) bu tür şeyleri araştırma gereği duydum. Birçok insanın discord hesabı çalınabiliyormuş.

Konsol üzerinden token alacak bir webhook yolluyorlar. O şekilde bir hesabım gitti.
O gün bu gündür asla kanmıyorum ve uygulama üzerinden kullanıyorum ama eğer tokeni alırlarsa 2ad olsa bile geri dönüş yok.
Not: Fake destek mailleri de atabiliyorlar sonrasında dikkatli olun.

Fake mailler ve konsol üzerinden token almak amacıyla yolladıkları Webhook hakkında biraz daha bilgilendirir misiniz?

Merak etme dalgınlığına falan gelmez yeter ki aklından çıkarma tıklama sapma sapan ne olduğu belirsiz linklere.

Pekala, teşekkür ederim. Ben linklere tıklamadan, dosya indirmeden vb. yine de hesabım çalınabilir mi diye merak ediyorum da, o konuda çok endişeliyim.

2ad etkinleştirebilirsin.
2 aşamalı doğrulama etkin değilse etkinleştirin. Gizlilik ve güvenlik ayarlarını biraz kurcalayarak bu tür kişilerin size mesaj atmasının bir nebze önüne geçebilirsiniz.

2 Aşamalı Doğrulamayı etkinleştirdiğim bazı platformlar var ama Discord'daki biraz karışık geldi.. bu yüzden de hiç girişemedim. Yanlış bir şey yaparsam hesabıma girmekte zorlanacağımı düşündüm çünkü. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Discord'dan veya internetten Discord ile ilgili bilmediğiniz dosya linklerini açmayın.

Dediğim gibi bu konuda dikkat edeceğim ama başka yöntemlerle de çalmaları mümkünmüş gibi geliyor.

2 aşamalı doğrulama + arkadaşlar dışında mesajı engelleyerek sorunu büyük ihtimalle çözersiniz.

Yukarıda da yazdığım gibi Discord'un 2 aşamalı doğrulaması hakkında yeterince bilgili değilim. Bu konuda biraz daha yardımcı olabilmeniz mümkün mü?

Discord bundan 1 ay önce arkadaşlarla dolu dolu muhabbet edip oyun oynayabileceğim bir yer gibi hissettirirken, şu anda sürekli korunmam gereken, güvenliğini kafamı yoracak bir yer gibi hissettiriyor.

Fake mailler ve konsol üzerinden token almak amacıyla yolladıkları webhook hakkında biraz daha bilgilendirir misiniz?

Elbette. İncele kısmındaki Console yerine bir kod yapıştırmanızı rica ediyorlar. Bu kod tokeninizi çalıp bir webhook üzerinden karşı tarafa iletiyor. Anında tokeni alıp hemen hesabın her şeyini değiştiriyorlar. Fake mail ise çaldıklarından sonra destek bileti atacağınızı bildikleri için fake bir maille şifrenizi istiyorlar. Bu yönteme kanar ve maile şifrenizi girerseniz de mailinizi de patlatmayı deniyorlar. Eğer patlatırlarsa da her şey bitiyor. Neden yaptıkları hakkında hiçbir fikrim yok. Ego tatmini için olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı