Önce temiz olduğundan %100 emin olduğun bir cihaz al eline.
1- E-posta adresinin şifresini değiştir.
2- E-posta adresinin güvenlik sorularını değiştir.
3- E-posta adresine 2 faktörlü şifre koruması koy. Ben Authy kullanıyorum. Belki Google Authenticator ya da Microsoft Authenticator de kullanabilirsin. Senin keyfine kalmış. 2FA olduğu sürece şifrene bilseler de E-postana erişemezler.
4- Bitwarden kullan ve bütün bu servislerin şifrelerini bırak şifre yöneticisi koysun. Şifre yöneticisinden kopyala yapıştır yaparsın.
5- Genelde kullandığın bilgisayarına güzel bir format at. Sadece virüs taramasına bu noktada güvenmezdim. Bilgisayarına korsan, oyun hilesi ya da geliştiricisini bulamadığın bir 3. parti oyun/performans artırmayı vaat eden program vs kurma. Bunlardan dolandırıcı çıkma olasılığı çok fazla.
6- Başka nerelerden saldırabilirler bir düşün. Hangi şifrelerini ele geçirmişler? Sosyal medya en tehlikelisi. Hapse kadar götürebilir bu seni.
E-posta değişimi ile hiç uğraşma bile. Sadece daha iyi güvenlik pratiklerini kullan. Bu arada, Bitwarden, Lastpass, ne şifre yöneticisi seçtiysen onda da 2 faktörlü korumayı etkinleştir. Eğer Chrome kullanıyorsan Google hesabından şifrelerini öğreniyor olabilirler. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsan sync özelliğine 2FA koy. Tarayıcılara kaydettiğimiz şifreler kolaylıkla çalınabilir.