Discord sunucusu için yetkili nasıl bulunur?

Henüz maalesef iletemem forumda yasak mı onu da bilmiyorum tüm bilgilere ihtiyacım var sunucu hazır fakat ben hazır değilim o yüzden bunun için çok erken.

Yetkili kadrosuna ücret ödememiz gerekir mi sence?
Yasak mı bende bilmiyorum sunucu ne üzerine onu söyleme şansınız var mı ona göre reklam veren güvenilir kişiler var tanıdık partnerlik şartları da başlangıç için oldukça uygun elbette en iyisini sizler bilirsiniz. Nitekim bu işten benim bir kazancım yok

Yetkili kadrosuna ücret ödememiz gerekir mi sence?

Benim sunucuda çok sevilen bir lafım vardı buna banner yapmıştık hatta. 'sunucu işi gönül işi' diye. Bunu yapan kişi gönüllülük esaslı yapıp kendini bu işe vermesi lazım. Şaka maka yarın bir DC gireceğim bende alev tagı vardı Nitro bitti zaten profil yakıyordu :D

@Kuzgun_81 sunucu için çekilişlere vs. para harcamak veya turnuva düzenleyip oyunda kazana ücret vermek ne kadar mantıklı olur? Sunucunun bir getirisi olur mu bilmiyorum.

Yasak mı bende bilmiyorum sunucu ne üzerine onu söyleme şansınız var mı ona göre reklam veren güvenilir kişiler var tanıdık partnerlik şartları da başlangıç için oldukça uygun elbette en iyisini sizler bilirsiniz. Nitekim bu işten benim bir kazancım yok.

Oyuncuların toplanacağı bir topluluk sunucusu amacım.

@Kuzgun_81 sunucu için çekilişlere vs. para harcamak veya turnuva düzenleyip oyunda kazana ücret vermek ne kadar mantıklı olur? Sunucunun bir getirisi olur mu bilmiyorum.

Sunucu büyüme aşamasında ufak ödüllü turnuvalar insanları sunucuya alıştırır. Aşırı fazla olmayacak şekilde insanların işine yarayacak ufak ama samimi çekilişler çok hoş olur.

Oyuncuların toplanacağı bir topluluk sunucusu amacım.

İşiniz daha kolay. Genel bir kategori ama yönetmesi bir nebze daha zor.

Size zahmet olmazsa reklam verebileceğim yerler hakkında bahseder misiniz?
Ben genellikle tarih ve bilim tabanlı çalıştığım için onlara yöneldim. En güzel veren yerler iknası biraz zor Dft tarih, Historia, Barbar Bilim vb. sunucular onun dışında bot ile reklam veren daha cafe tarzı ve yabancı sunucular var ancak pek güvenilir değiller. Oyun meselesine gelirsek de bilim olsun tarih olsun katagori fark etmez illaki üye bulunuyor alan geniş olduğu için. Hali hazırda bütçe gideceği için ki reklamlar her zaman ucuz değil kişinin maddi olarak zorlanma ihtimali olabilir. Örnek vermek gerekirse ben 2 farklı hesaptan 6+6 toplam 12 boost basıyordum sunucuya

İşiniz daha kolay. Genel bir kategori ama yönetmesi bir nebze daha zor.

Ne için zor bu işe ilk defa giriyorum açıkçası her türlü bilgiye ihtiyacım var.

Ben genellikle tarih ve bilim tabanlı çalıştığım için onlara yöneldim. En güzel veren yerler iknası biraz zor DFT Tarih, historia, barbar bilim vb. sunucular onun dışında bot ile reklam veren daha cafe tarzı ve yabancı sunucular var ancak pek güvenilir değiller.

Sahte üyeler basmamı söyleyen birkaç sunucu üyesi olmuştu fakat bu etik mi bilmiyorum, gerçekçi gözüken ama hiçbir işlevi olmayan üyeler bana katkı sağlar mı?

Mesela sallıyorum herhangi bir oyuna yönelik bir sunucu açtınız. RP barındıran bir sunucu atıyorum. Oyunun kitlelerinin karakteristik özellikleri olur genelde. Yönetmesi kolay ama büyümesi zor olur. Ama oyun gibi genel bir kategoride büyümek kolay olur bir nebze. Asıl sıkıntı hepsi bambaşka kafada olan insanları toplama, gereksiz toxicleri ayıklamak ve insanları sunucuya bağlamak.

Sahte üyeler basmamı söyleyen birkaç sunucu üyesi olmuştu fakat bu etik mi bilmiyorum, gerçekçi gözüken ama hiçbir işlevi olmayan üyeler bana katkı sağlar mı?

Katkı sağlamaz.

Mesela sallıyorum herhangi bir oyuna yönelik bir sunucu açtınız. RP barındıran bir sunucu atıyorum. Oyunun kitlelerinin karakteristik özellikleri olur genelde. Yönetmesi kolay ama büyümesi zor olur. Ama oyun gibi genel bir kategoride büyümek kolay olur bir nebze. Asıl sıkıntı hepsi bambaşka kafada olan insanları toplama, gereksiz toxicleri ayıklamak ve insanları sunucuya bağlamak.

Katkı sağlamaz.

Asıl sunucu tamamen sohbet üzerine fakat oyunu da dahil ettim ki sohbet ettiklerinde kendilerine arkadaş bulup oynamaları vs. için hem sunucumda da etkileşim olur diye.

Hiçbir katkı sağlamadığı gibi bot hesap akışı yüzünden bir müddet sonra hesapta sorun yaşama ihtimali de oluşuyor

Hiçbir katkı sağlamadığı gibi bot hesap akışı yüzünden bir müddet sonra hesapta sorun yaşama ihtimali de oluşuyor.

Global üyelerle dolu gıff sunucusu açmıştım fakat 8K üyeden 400 üyeye kadar düştü. Tamamen üye sayısı için katkısı olursa diye sormuştum.

@Kuzgun_81 @EMRT8181 sunucumda aktif kimse yok ki botlar ve ben dışında da kimse yok, başlangıç için 30-40 üye falan nasıl getirebilirim? Reklam vermeden önce en azından biraz üye gözükse hiç fena olmaz. (reklam verince insanlar kimse yok deyip gidebilirler diye düşünüyor)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı