Discord üzerinden trojan indirdim

Bunu yapanın küçük bir çocuk olduğunu sanmıyorum.

Ve ben sadece DC için uğraşmazdım.

Normal bir kullanıcıya Trojan göndermek olgun bir insanın yapacağı bir şey değil. Onu geçtim adam sadece Discord hesabını çalmış. Mail'i falan çalmamış. Bir de üstüne adam hesabın adını küfürlü bir şey yapıp konu sahibinin arkadaşlarına küfür yazmış. Bunu olgun bir insanın yapacağını sanmıyorum.

Her taramada her virüs çıkıyor mu sanıyorsun.
Her taramada virüsün çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir durum değil bu. Güvenli modda güzelce tarayıp başlangıçta açılacak işlemleri kontrol ederek zararlının tekrar çalışmasına engel olabilirsiniz. Basit bir şekilde discord hesabını kaptırmış sadece. 2FA açıp şifreleri değiştirdikten sonra hayatına kaldığı yerden devam edecek arkadaş. Paranoya yaratıp paniğe sürüklemeyin insanları. Çözüm önerin, kaçış değil.

Ha vaktiniz çok kıymetli değilse verilerinizi yedeklemeye başlayıp formatla da uğraşabilirsiniz tabii. O da bir seçenek. Böylece sonrasında karşılaşacağınız en ufak problemde bile tekrar tekrar format atıp hiç bir şey öğrenmeden yolunuza devam edebilirsiniz.

Benim kızdığım nokta format atınca çözüm olduğunu adam da zaten biliyor, gelip burada konusunu açmazdı format atıp geçerdi. Alternatif farklı çözümler arıyor muhtemelen. Uzaktan bakınca da basit RAT virüsü gibi gözüküyor. Format atmasına gerek yok.

Nasıl RAT'ı silebilirim hocam?

Anlamadım şahsen.

Yok en tedirgin oldugum zaman o yani adamla konuşuyorum adam bir anda benim hesaptan bana yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format en son çare yahu. Hemen kolaya kaçmayın. Hesabı güvenceye aldığınızdan emin olun sonra da Malwarebytes ile temiz bir tarama yapın bitsin gitsin. O kadar korkulacak bir şey yok.

İlk başta malwerebytes hiçbir şey bulmadı sonra Kaspersky indirdim ve 5 - 6 tane dosya sildi. Ya Kaspersky'ın bulamadıgı şeyler varsa?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta malwerebytes hiçbir şey bulmadı sonra Kaspersky indirdim ve 5 - 6 tane dosya sildi. Ya Kaspersky'ın bulamadıgı şeyler varsa?
RAT türevi zararlılar çok uzun süredir hayatımızda. Şu zamanda bulunmaması biraz zor. Yine de bir şekilde koruma sistemlerinin etrafından dolanıp kaçtıysa bile arkaplanda işlem çalıştırmak zorunda. Başlangıçta çalışacak olan programları kontrol etmekten kastım buydu. Adını sanını bilmediğiniz, kaynağı belirsiz şüpheli ne varsa açılışta çalışmasına engel olarak üstesinden gelebilirsiniz.

Emin olmak için şu yazılımlar ile tarama yaptırmanızı öneririm.

Emin olmak için şu yazılımlar ile tarama yaptırmanızı öneririm.
@Slmchat

@Slmchat ek olarak güvenli modda Kaspersky tam tarama ve Malwarebytes ile tüm disklerinizi detaylı olarak taratın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı