Discord'da çıkartmadan virüs bulaşır mı?

Aloe Vera

Hectopat
Makaleler
1
Discord'da bir çıkartmaya tıkladım(sağ tıklayıp bağlantıyı aç dedim), VirusTotal'de tarattığımda malware çıktı. Virüs bulaşmış mıdır? Bulaştıysa nasıl temizleyebilirim?
VirusTotal sonucu:

Sadece bir antivirüsün malware demesiyle malware içerdiği anlamına gelmez. Yüksek ihtimalle false-positive bir sonuç. İsmi cismi bilinmeyen antivirüslerin sonuçlarını dikkate almaya gerek yok. Bilindik antivirüsler temiz diyorsa temizdir. Ayrıca Discord çıkartmalarından virüs bulaşması mümkün değil.

Sadece bir antivirüsün malware demesiyle malware içerdiği anlamına gelmez. Yüksek ihtimalle false-positive bir sonuç. İsmi cismi bilinmeyen antivirüslerin sonuçlarını dikkate almaya gerek yok. Bilindik antivirüsler temiz diyorsa temizdir. Ayrıca Discord çıkartmalarından virüs bulaşması mümkün değil.

Hocam anladığım kadarıyla Malwarebytes malware demiş. Yanlış mı anladım?

Hocam anladığım kadarıyla Malwarebytes malware demiş. Yanlış mı anladım?
malwares.com Malwarebytes değil bu site malware demiş fakat bir şey olmamış korkmayın çıkartmayı yeni sekmede açarak bir şey olmaz.

Resimlerden GIF'lerden bulaşabilir ama çıkartmadan bulaşmıyor sanırım.

malwares.com Malwarebytes değil bu site malware demiş fakat bir şey olmamış korkmayın çıkartmayı yeni sekmede açarak bir şey olmaz.

Resimlerden GIF'lerden bulaşabilir ama çıkartmadan bulaşmıyor sanırım.

Çıkartmalar da sonuçta PNG'ya da JPG formatıyla Discord'a yükleniyor. Bu sebepten ötürü merak ettim hocam.

Her şeyden zararlı bulaşabilir uzantıdan bağımsız. Ama yürütülebilir yani Windows sistemlerde PE olmayan bir dosya formatından zararlı yazılım yiyebilmek için, saldırgan kimsenin elinde hedef programı etkileyen zeroday bi' zafiyet bulunması gerekiyor.

Muhtemelen sana çıkartma gönderen adamda böyle bir şey yoktur, varsa da zaten senin üzerinde kullanmaz. Çok değerli bu tarz zafiyetler.

Özetle, muhtemelen hiçbir şey olmamıştır korkma.

Her şeyden zararlı bulaşabilir uzantıdan bağımsız. Ama yürütülebilir yani Windows sistemlerde pe olmayan bir dosya formatından zararlı yazılım yiyebilmek için, saldırgan kimsenin elinde hedef programı etkileyen zeroday bi' zafiyet bulunması gerekiyor.

Muhtemelen sana çıkartma gönderen adamda böyle bir şey yoktur, varsa da zaten senin üzerinde kullanmaz. Çok değerli bu tarz zafiyetler.

Özetle, muhtemelen hiçbir şey olmamıştır korkma.

Image logger adı altında bununla ilgili işler yapanlar var Discord da genelde iyi Roblox hesapları çalmak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı