Discord'dan kişisel bilgilerime ulaştılar ne yapmalıyım?

Bu konu hakkında fazlasıyla bilgi kirliliği mevcut.

2015, bir seçim datasıdır. Seçim olmadığı içinde 2018-2022 datası diye bir şey söz konusu değildir.

Lakin, heçker arkadaşlar, sistemi geliştirdi ve devlet kurumlarından API çekerek kendi sorgu sistemlerini oluşturmaya başladılar. Güncel olarak bilgileriniz bu şekil bulunmaktadır.

Bknz;

Konu sahibine gelirsek de, anneni arayan kişinin telefonunu açar, bir güzel söverim. Sonra da engeli basıp mışıl mışıl uyurum.

Devletimiz sağ olsun, kimlik bilgilerimiz ortalıkta iyice folloş oldu. Koyverdim gitti.

TC ile pek bir şey yapılmıyor sanırım, maksimum sınav sonuçlarınız görünüyor diye biliyorum
TC ile bir şey yapilamama olayları eskide kaldi, artık her şey yapılabiliyor maalesef. (Evet her şey, aklına ne geliyorsa)

Bu konu hakkında fazlasıyla bilgi kirliliği mevcut.

2015, bir seçim datasıdır. Seçim olmadığı içinde 2018-2022 datası diye bir şey söz konusu değildir.

Lakin, heçker arkadaşlar, sistemi geliştirdi ve devlet kurumlarından API çekerek kendi sorgu sistemlerini oluşturmaya başladılar. Güncel olarak bilgileriniz bu şekil bulunmaktadır.

Bknz;

Konu sahibine gelirsek de, anneni arayan kişinin telefonunu açar, bir güzel söverim. Sonra da engeli basıp mışıl mışıl uyurum.

Devletimiz sağ olsun, kimlik bilgilerimiz ortalıkta iyice folloş oldu. Koyverdim gitti.

Bunlar yine iyi SQL çekenler sonsuza kadar saklar artık :D 2023'den sonra su T.C. kimlik olayının tamamen değişmesi lazim.

Arkadaşlar Discord'da takılırken biri DM'den T.C. Kimliğimi, telefon numaramı attı. Ama hiçbir şey yapmadım annemi aramışlar ne yapacağım arkadaşlar?

Siz de onun bilgisayarına fishing atın velet o illa bir yerden oltalanır. Yeni ergenlerin en merak ettiği şeyleri atabilirsiniz. 😉

Ama unutmayın ki bu yasal bir şey değildir.

Ben olsam ona bazı şeyler yapardım bilgisayardan soğurdu.

Arkadaşlar Discord'ta takılırken biri DM'den T.C. Kimliğimi, telefon numaramı attı. Ama hiçbir şey yapmadım annemi aramışlar ne yapacağım arkadaşlar?
Yapabileceğiniz en sağlıklı iş Emniyet'e gidip durumu bildirmek ve sizi taciz edenleri şikayet etmek. Eğer yaşınız 18'den küçükse, ailenizi tekrar rahatsız etmeye başlarlarsa annenize söyleyin ve beraber gidip şikayetçi olun. Kimsenin sizin üstünüze gelmesine izin vermeyin ve tehditlere göz yummayın. Şikayetçi olmaktan da korkmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı