Discord'dan T.C. gibi bilgiler bulunabilir mi?

Bulunmuyor ama yayılabiliyor. Mernis data sayesinde veriler internette geziniyor, kimsenin bir işine yaramıyor.

Dosya Ekleri

• image (1).png
    image (1).png
    154,4 KB · Görüntüleme: 858
  • image.png
    image.png
    75,4 KB · Görüntüleme: 939
Hocalarım selam duyduğum kadarı ile Discord'dan T.C. Kimlik numarası falan buluyorlarmış ve bunu kişinin adı soyadı ve doğum tarihini bulduktan sonra bir programa girince çıkıyormuş üstelik bunu yapan kişiyi bildigin halde polise başvursan bile Discord'da bir kayıt bulunmadığı için ellerinden hiçbir şey gelmiyormuş. Bu umarım doğru değildir çünkü bayağı korkutucu bir durum.

Çok kolay bulunan bir şey 2015 çoğu kişinin kimlik bilgileri sızdırıldı diye biliyorum çoğu yayıncının başına dahi geldi.

Hocalarım selam duyduğum kadarı ile Discord'dan T.C. Kimlik numarası falan buluyorlarmış ve bunu kişinin adı soyadı ve doğum tarihini bulduktan sonra bir programa girince çıkıyormuş üstelik bunu yapan kişiyi bildigin halde polise başvursan bile Discord'da bir kayıt bulunmadığı için ellerinden hiçbir şey gelmiyormuş. Bu umarım doğru değildir çünkü bayağı korkutucu bir durum.

Hocam Discord üzerinden olmasa da ad soyad ve doğum tarihi gibi şeylerden bulunduğu doğru. Ama genelde bunu yapanların yaşları küçük olur ve göz korkutmaya çalışırlar. Çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

lisedeyim sınıf arkadaşım "şaka amaçlı" onun dediğine göre.Benim oturduğun il ilçe isim soyisim girerek anne baba ve benim tc kimlik no ve doğum tarihi buldu bana attı bana herhangi birşey yapabilirmi bu bilgilerle tc ile birşey yapamamki diyor.

lisedeyim sınıf arkadaşım "şaka amaçlı" onun dediğine göre.Benim oturduğun il ilçe isim soyisim girerek anne baba ve benim tc kimlik no ve doğum tarihi buldu bana attı bana herhangi birşey yapabilirmi bu bilgilerle tc ile birşey yapamamki diyor.
Hocam hiçbir şey yapamaz. Sınıf arkadaşınızsa senin değil onun korkması lazım.

dikkat
Benim doğum tarihim ve ismimden tüm ailemin T.C. Kimlik nolarını buldu ev adresine kadar bulabiliyorlar siber suçlara haber verdim bilgisayarımı izlemeye aldılar 2 yıl geçmesine rağmen adamı bulamadıkları gibi izlenme yapılırken 7800 ₺ para çektiler bunlar yapılabilen şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı