Disk kullanımımı sürekli %100 oluyor

asliara

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
989
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Merhaba. Bu ne zamandır var fazla bilgisayar kullanmadığım için hatırlamıyorum. Ama kasmalar olunca Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde, disk kullanımının sürekli 100'ü gösterdiğini fark ettim. Nette araştırdım ve.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda anlatılan; Hizmetler'deki Seacrh'ü devre dışı bırakma, C dizinin oluşturulmasını durdurma ve sanal bellek kısmındaki otomatik yönetme ayarını kapattım ve alttaki kısmı yok olarak seçtim. Şu an bilgisayarı açınca 100 olarak görmüyorum. %3'lere kadar indi. Ama normal sayfa açarken ya da klasör penceresi açarken, kısaca basit işlemler yaparken tekrar baktığımda yine 100'e çıktığını görüyorum. Biraz bekleyince iniyor. Bu normal midir?

Bilgisayarımda otomatik başlayan vb bir şey de yok. CPU 10 ve bellek 77iken, bu dediğim şeyler oluyor. Sistem bilgimi aşağıya yazıyorum. Bilgisayarımı, belge yedekleme ve mobilde iyi görüntülenmeyen sayfalara bakma dışında neredeyse hiç kullanmıyorum. Birkaç program dışında, bir şey de yüklü değil. Acaba sorun ne olabilir?

Güç seçeneklerinde, otomatik ekran kapatılması vb kısımlarının da kapatılması denilmiş bir başka yerde. Onu da yaptım. Şu an aklıma gelen ve denediğim şeyler bunlar. Sizce neden olabilir ve bu sürekli artma azalma ve düzgünce bir şey çalışmamasına rağmen 100'lere çıkma normal mi?

İşlemci Intel(R) Celeron(R) J4005 CPU @ 2.00GHz 2.00 GHz.
Takılı RAM 4,00 GB (kullanılabilir: 3,83 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
23H2 sürüm Windows.
930 GB sabit disk alanımın 773 GB'ı boş. (HDD)
(Casper marka all in One desktop)
 
HDD'lerde normaldir hocam. Windows 10 SSD'lerde iyi performans vermesi için dizayn edildi diye biliyorum.
 
HDD'lerde normaldir hocam. Windows 10 SSD'lerde iyi performans vermesi için dizayn edildi diye biliyorum.
Benim bilgisayarım çok hızlıydı aslında. O yüzden hiç görev yöneticisine girmemiştim. Ama son dönem sürekli donmalar başlayınca, kontrol ettim.

Bu da disk sağlığı görüntüm.
 

Dosya Ekleri

  • HDDTune.jpg
    HDDTune.jpg
    171,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Hizmetler kısmından Win Search ayarını kapalı yapabilirsin, Update ayarını da manuele çekersen daha iyi olur arkada otomatik yapacağına el ile sen kontrol edersin.
 

Geri
Yukarı