Diske Linux ISO'su yazdırmak

Ashen One

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz gibi yakında Windows 10'un desteği kesilecek, 11'e geçmek istemediğim için ben de Linux kullanmaya karar verdim.
Elimde bir Linux ISO dosyası da var. Şimdi sıkıntımız şu:

Ben geçmişte diskimin bir kısmını ayırıp, ona Windows 10'un kendimce modifiye ettiğim bir versiyonunu yazdırmıştım. Bunu bir YouTube videosuna bakarak yapmıştım ve o videoyu tekrardan bulamıyorum. Rufus hiçbir diski görmüyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventoy kullanmayı denediniz mi?

Ventoy'u USB'nize kurduktan sonra ISO dosyanızı direkt USB'nin içine kopyalıyorsunuz ve bitiyor.

20250518_15h21m37s_grim.png

Eğer USB'niz gözükmezse Option kısmında gösterdiğim ayarı açın ve öyle deneyin. Partition Style kısmından GPT seçmeyi de unutmayın eğer güncel bir sisteme sahipseniz.

Ventoy kullanmayı denediniz mi?

Ventoy'u USB'nize kurduktan sonra ISO dosyanızı direkt USB'nin içine kopyalıyorsunuz ve bitiyor.

Eki Görüntüle 2493405

Eğer USB'niz gözükmezse Option kısmında gösterdiğim ayarı açın ve öyle deneyin. Partition Style kısmından GPT seçmeyi de unutmayın eğer güncel bir sisteme sahipseniz.
Dostum USB'ye değil, 20 GB kadar ayırdığım bir diske yazacağım.

GRUB2Win olabilir mi daha önceden kullandığınız yöntem?

Şöyle bir video buldum hatırlamanız amaçlı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum USB'ye değil, 20 GB kadar ayırdığım bir diske yazacağım.
Diskin içine bir filesystem kur, oraya iso'yu at. Sonra grub yoksa grub bootloader kurup, açılışta o isoyu seçip başlatabiliyorsun, tam hatırlamıyorum ama bazı ayarlar yapman gerekiyor, internette kolay bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı