Disklerin durumu nasıl?

• Konuyu başlatan 4TI3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 850

4TI3

Hectopat
Disklerin durumu iyi mi, emin olamadım HD Tune ile çok bir alakam yok😅 Bir de size sorayım dedim.

Ekran Görüntüsü (2).png

Ekran Görüntüsü (3).png

Bu da diğeri,

Ekran Görüntüsü (4).png

Ekran Görüntüsü (5).png

WD HDD'in durumu iyi gözükmüyor. 1 tane
bozuk sektörü var ve disk bozuk olabilecek 32 sektör bulmuş.
WD HDD'de garip olan bozuk sektöre bir işlem yapmamış. Normalde Reallocated Sector count artınca Event Count'ta artar. Sizin diskte artmamış.
Samsung HDD'in 2 bozuk sektörü var bunun dışında 3 veri aktarım sırasında sorun oluşmuş. Diskin SATA ve güç kablosunu kontrol ediniz.

Son düzenleme:
Hangi diske indirirken oluyor?

Wdc'ye indirirken oluyor.
WD HDD'in durumu iyi gözükmüyor. 1 tane.
Bozuk sektörü var ve disk bozuk olabilecek 32 sektör bulmuş.
WD HDD'de garip olan bozuk sektöre bir işlem yapmamış. Normalde reallocated sector count artınca Event Count'ta artar. Sizin diskte artmamış.
Samsung HDD'in 2 bozuk sektörü var bunun dışında 3 veri aktarım sırasında sorun oluşmuş. Diskin SATA ve güç kablosunu kontrol ediniz.

Bozuk sektöre işlem yapmamış derken, şimdi fark ettim.

WDC'ye indirirken oluyor.
WD diskin durumu iyi olmadığı için o hatayı veriyor. Sistem diski değilse içindeki verileri başka bir diske taşıyıp Windows üzerinden hızlı biçimlendir tiki kapalı olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Sistem diskiyse CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk /f /r komutunu yazın. Diskteki verileri taşıyamazsanız bu komutu deneyebilirsiniz.
Samsung Harddisk'e dokununca biraz sıcak gibiydi sorun olur mu?
Olmaz. Diskin kendisi 32 derece gözüküyor.

Diskteki verileri taşımak zor biraz 90GB boş yer var sadece komutu deneyeceğim :)
galiba burada başka bir işlem tarafından kullanıldığından yeniden başlatmada deneyin diyor anladığım kadarıyla ama NTFS yerini anlamadım.

galiba.PNG

Edit: 10GB bir dosyayı 100Mb/sn ile gönderebiliyor 2 diskte kafam karıştı biraz hele Steam'e.

Son düzenleme:
Sistem diski Samsung HDD ise WD olan diskin harfini girmeniz gerekiyor. Böyle Chkdsk /f /r D:. D olan yere diskin harfini yazacaksınız.
Sistem diskiyse Y yazıp sistemi yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı