Dişlerim çok hassas

Ethem Efe

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
7.573
Makaleler
1
Çözümler
22
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Çeşmeden ılık su içerken bile dişlerim donuyor gibi oluyorum. Dondurma yerken direkt yutmam gerekiyor, bunun geçmesi için diş macunu önerisi falan yapabilir misiniz acaba?
 
Bu aralar bende de çok olmaya başladı, okul zamanı günde 2 kere fırçalardım şu an ara tatilde fırçalamayı unutuyorum galiba o yüzden.
 
Çeşmeden ılık su içerken bile dişlerim donuyor gibi oluyorum. Dondurma yerken direkt yutmam gerekiyor, bunun geçmesi için diş macunu önerisi falan yapabilir misiniz acaba?
Bu konu hakkında yığınla lüzumsuz araştırmışlığım var. Hassasiyetin detaylarından bahsedersen yardımcı olabilirim. Örneğin; Diş kavitelerinde soğuk hassasiyeti. Materyal ısısı farketmeksizin görünürde sağlıklı yüzeyin hassasiyeti. Veya tatlı materyallerde yüzeyin, kavitenin hassasiyeti. Hassasiyet, yani sızlama kaç saniye sürüyor? Kavite yani çürük bölgelerde temas oluşunca mı sızlama meydana geliyor yoksa dişin sağlıklı görünen yüzeyi ile herhangi bir temasta sızlama mı gerçekleşiyor. Ya da en yaygını olan, ön ve alt kesici dişlerin ucunun hassasiyeti... Gibi detaylı bilgi verir misin?
 
Bu konu hakkında yığınla lüzumsuz araştırmışlığım var. Hassasiyetin detaylarından bahsedersen yardımcı olabilirim. Örneğin; diş kavitelerinde soğuk hassasiyeti. Materyal ısısı fark etmeksizin görünürde sağlıklı yüzeyin hassasiyeti. Veya tatlı materyallerde yüzeyin, kavitenin hassasiyeti. Hassasiyet, yani sızlama kaç saniye sürüyor? Kavite yani çürük bölgelerde temas oluşunca mı sızlama meydana geliyor yoksa dişin sağlıklı görünen yüzeyi ile herhangi bir temasta sızlama mı gerçekleşiyor. Ya da en yaygını olan, ön ve alt kesici dişlerin ucunun hassasiyeti... Gibi detaylı bilgi verir misin?

Balkonda duran suyu bile sürekli olarak içemiyorum, 2. yudumda sonra dişlerim donmaya başlıyor sızlamaya. Çay gibi içebiliyorum bildiğiniz. Musluktaki suyu ağzıma alınca çalkalayınca yine dişlerim donuyor, dondurma dişten dişe geçirerek yemeye çalışıyorum yoksa çok sızlıyor. Sızlanma 3 4 saniye arası sürüyor.
 
Reklam gibi olacak ama aynı sızlamalar, hassasiyetler bende de vardı. Çareyi sensodyne kullanarak çözdüm.
Bu şekilde söylersen reklam gibi olur tabii. Link vereceksin, diyeceksin ki "sensodyne .... formunu şu kadar süre kullandım şöyle oldu böyle oldu"

Ben de zamanında şu ürünü kullanmıştım:
Sensodyne® Novamin™

Novamin teknolojisi basitçe nano parçacıklar ile mine deliklerini kapatmaya çalışıyor. Sadece gece yatarken yavaşça ve diş etinden diş ucuna doğru nazikçe fırçalayarak çözmüştüm. Bir süre sonra delikleri baya kapatıyor. Ne demek istediğimi fotoğraf ile anlayabilirsin. Geçmiş olsun...

🎗️
 

Dosya Ekleri

  • images.jpeg
    images.jpeg
    58,3 KB · Görüntüleme: 23

Geri
Yukarı