Dislike emojisi gelmesi iyi bir fikir olmaz mı?

Istatistiklere etkisi olmayacaksa olabilir, amacı dışına çıkar yoksa. Beğenmedim diye beğeni kazandırmayalım. Maksat bunu bu kadar kişi beğenmediyse bir sebebi vardır izlenimi, yorum kirliliği de olmamış olur. Sistemi kullanmak yerine kendi fikrini belirtmeden direkt müdahale edenler de gereksiz mesaj cezası alabilir.

Veya bunun yerine soru konularındaki gibi artılama ve eksileme sistemi her konuda olsun, soru konularına özgü olmasın. Tek farkı çözüm işareti olmaması, eksileyenlerin ve artilayanların isimleri gözükmesi.
 
Ben de yazdığımız yorumları silebilmenin gelmesini isterdim. Attığım yorumu silemediğim için yorumu düzenleyip nokta işareti koyuyordum. Bu sebeple birçok kez Technopat topraklarından bir süreliğine sürüldüğüm oldu. :D
 
Gelmiş yine ''Yahu ne olacak beğeni atsan, atmasan.'' ya da ''Yahu ne olacak? Ha beğenmişsin, ha beğenmemişsin.'' tayfa.

Bu ''ne olacak?'' mottosunu benimsemiş arkadaşları anlayamıyorum. Sitenin kalitesi belli bir şekilde düşmekte iken bu arkadaşlar arkasına yaslanıp ''bu tip istatistikler önemsiz, mesajınızı yazın geçin'' kafasındalar. Allah allah, işe bak yaw. Ben de ödül veriyorlar sanıyordum 10K beğenide.

Hayır, anlamadığım nokta bunu deyip yok oluyorlar. Ne elde bir öneri, ne de yarar.

Yapacağımız çok bir şey yok ama bu tip istatistik saçmalıkları dolaylı yoldan kaliteyi düşürüyor. Ufak bir düşünce ile sonuçlara ulaşabilirsiniz. En azından bunun bilincinde olun ama anlamamakta ısrarcısınız sanırım.

Siteyi önemsemeyenler olabilir. Bu noktada vasıfsız mesajlarınızı sadece kendinize saklayabilirsiniz. Tek yaptığınız konuları kirletmek. Dur bir saniye, şimdi de önemseyenlerin olduğunu belirttiğim için ''Yahu bir forumu bu kadar önemsemeyin.'' cümlesi havalarda uçuşacak. Günde maksimum 1-2 saatimi ayırdığım ve ayırdığım süre içerisinde de bulunan sistemi eleştirip değiştirilmesini, sonucunda da en azından az çok vakit geçirilebilir bir platform olmasını istemeyi en doğal hakkım olarak görüyorum. Öyle bir algı yaratıyorlar ki sanki biz kullanıcıları kıskanıyoruz da o yüzden kaldırılmasını istiyoruz.

Bir de adalet bekçisi gibi bir şey ilan edildim sırf postbit üzerinden kaldırılsın dediğim için 😅 Umarım sadece üzerime alınmışımdır. Sadece öneri, anlaması güç değil. Kullandığım platformun kalitesinin en azından belirli bir seviyede kalmasını istiyorum. Bunun için mi adalet bekçisi oldum? Yapmayın. Ses yükseltmek ne zamandan beri adalet bekçiliği oldu?

Yani kısacası, düşünceniz yanlış. Lakin pandemi dolayısı ile böyle bir durumda olduğumuzu söyleyenler de var, haklılık payları bulunuyor. Belki de sadece zaman ile çözülecektir. Bilemiyorum. Ama ortada kötüye kullanılan bir sistem ve bu sistemin yol açtığı bahse konu kalite düşüşü mevcut. Bu bir gerçek.


Beğenmeme emojisi yerine vote sistemi var. Özellikle şu beğenmeme işini savunan kullanıcılar da dikkatimi çekiyor.

Vote sisteminin de esası anonimliktir sanıyorum. Kötüye kullanım olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ki evet, kötüye kullanılıyor. Ama bunu çözmek için anonimliği bozmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. İşin sonunda zaten sizin kimin oy verdiğini bilip bilmemeniz değil, moderasyonun bilmesi işi değiştirecek. Kötüye kullanım ile üyelerin kimin oy verdiğini bilmesinin alakası yok diye düşünüyorum.

Yani yeni bir sisteme de gerek yok gibi şimdilik, en azından ufak düzenlemeler gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı