Display Port FPS düşmesi

ardags35

Hectopat
Arkadaşlar elimde R5 3600 ve 2070S var.
Ekran kartını yeni aldım. Bu ekran kartından önce RTX 2060 kullanıyordum.
Sorunum şöyle: Oyunlarda feci bir FPS düşmesi söz konusu. İşlemcimin darboğaz yaptığını düşünmüyorum.
Bilgisayarı her açtığımda anakartta VGA ışığı yanıyor. Ekran kartını FurMark testine soktuğumda stabil bir performans alıyorum. Fakat GTA 5 ETS 2 gibi render odaklı oyunlarda FPS düşmesi yiyorum.
SSD okuma yazma değerlerim çok iyi(Samsung 970 Evo Plus)
RAM testine soktuğumda da bir şey gözükmüyor.
Benim aklıma Display Port geliyor. Markası Dark ve 46 TL değerinde idi aldığım zaman.
Sizce sorun DP kablosunda mı?

Arkadaşlar elimde R5 3600 ve 2070S var.
Ekran kartını yeni aldım. Bu ekran kartından önce RTX 2060 kullanıyordum.
Sorunum şöyle: Oyunlarda feci bir FPS düşmesi söz konusu. İşlemcimin darboğaz yaptığını düşünmüyorum.
Bilgisayarı her açtığımda anakartta VGA ışığı yanıyor. Ekran kartını FurMark testine soktuğumda stabil bir performans alıyorum. Fakat GTA 5 ETS 2 gibi render odaklı oyunlarda FPS düşmesi yiyorum.
SSD okuma yazma değerlerim çok iyi(Samsung 970 Evo Plus)
RAM testine soktuğumda da bir şey gözükmüyor.
Benim aklıma Display Port geliyor. Markası Dark ve 46 TL değerinde idi aldığım zaman.
Sizce sorun DP kablosunda mı?

HDMI kablosu varsa onunla deneyebilirsin.

Msı Afterburner ile yüksek GPU kullanan oyunlarda test yapıp bizimle paylaşabilir misin? (GTA5,PUBG,FARCRY)
Euro Truck Simulator 2 Screenshot 2020.12.30 - 16.15.37.19.png
Euro Truck Simulator 2 Screenshot 2020.12.30 - 16.15.43.73.png

En yüksek seviye ayarlar.

Memtest sonucunda da 0 hata.
Elinizde DP mi var? Var ise markası nedir? HDMI bağlayıp dener misiniz acaba sorun benim monitörümde mi kablomda mı anlamak istiyorum. Teşekkürler.

Display Port kablom AOC 24G2U içinden gelen Display Port HDMI'da var önceden o takılıydı aynı şekilde 144 FPS'den daha yüksekde alabilirim ayarlardan 144'e sabit şu an.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı