Diyanetin Bitcoin hakkındaki yorumu

Makaleler
12
Diyanet, Bitcoin'in caiz olmadığını söylüyor fakat altın yatırımının caiz olduğunu söylüyor.

Benim merak ettiğim soru şu. Bitcoin ile altın yatırımı arasında mantıken pek bir fark yok. İkisi de genellikle aynı amaç için alınıyor. Altın alan da Bitcoin alanda parasını değerlendirmek için yatırım yapıyor. Bu konuda düşüncelerinizi alalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende zamanında araştırmıştım bu video biraz açıklayıcı gelmişti.

Daha mining olayının bilgisayarın hangi birimi ile yapıldığını 2 milyon kişiye ulaştırırken 10 saniye içerisinde araştırmaya bile üşenmiş insanların sözlerini dinlemeniz ne kadar mantıklı? RAM nedir ya?🤣🤣

Diyanet, Bitcoin'in ne olduğunu araştırıpta mı vermiş bu vaazı? Ya da araştırdıysa bile bu açıklamayı duyan kaç kişi ne olduğunu anlayıp "evet caiz değildir" anlamı çıkartabilir?

Diyanet ne derse "heeee caiz" ya da "heeee caiz deilmüş" diyecek kitleye hitaben söylüyorlar. Maksat dostlar alışverişte görsün. Adam cebine bakar diyanetin caiz açıklamasıyla iş yapan adam kaldı mı ülkede?

Geçen kendileri de açıkladı ya zaten: Bülent Arınç: Dindar insanların bile tersine döndüğünü göreceksiniz

İsyan falan çıkarmaz bu halk. Çıkarsalardı Atatürk ve İsmet İnönü'ye iki ayyaş dedikleri zaman çıkarırlardı. Bildiğim kadarıyla bir tane yaşlı adam sesini çıkardı. Onu da harcadılar.

Hocam halk o zaman cidden cahildi ve onlar ilk hata yaptıkları zamandı. Yangın çıktığında devletin yardım etmemesi, Mülteci meselesine el atmaması halkı çok öfkelendirmişe benziyor.

Bitcoin'in merkezsizliği, tanınmamışlığı ve manipülasyonu sorun, altınla bir tutulamaz. Altın tüm dünya devletleri tarafından kabul edilmiş, tanınmış ve fiziksel bir şey. Bitcoin ise "elma sirkeli maske" tarafından atılan "cikleyen köpek" şeylerinden bile etkilenebilen, birçok ülkede yasaklanmış, takibi yapılamayan ve soyut bir şey.
Tüm kararları doğrudur yanlıştır orası ayrı mesele ancak bu konuda adamlar belirli mantıklı nedenlerden dolayı bu kararı vermişler, bence haksız da sayılmazlar.

Neden başka bir yerden yazıyorsun? Madem bu kadar akla yatan bir şey kendin açıkla?

Okuduğum şey %100 hatırlamadığım için yanlış anlatırım 1 sene önce falan okumuştum. Ben burada diyaneti onu ya da bunu savunmuyorum mantıklı olana bakıyorum. Şimdiden söyleyeyim :)

Diyanet, Bitcoin'in caiz olmadığını söylüyor fakat altın yatırımının caiz olduğunu söylüyor.

Benim merak ettiğim soru şu. Bitcoin ile altın yatırımı arasında mantıken pek bir fark yok. İkisi de genellikle aynı amaç için alınıyor. Altın alan da Bitcoin alanda parasını değerlendirmek için yatırım yapıyor. Bu konuda düşüncelerinizi alalım.

Anlatacak çok şey varda yeri burası değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı