Daha fazla
Dediğiniz gibi her gün yediğimiz yiyeceklerin kalorisini hesaplamak zor ve deneyim gerektiren bir iş. Bir de yoğun çalışıyormuşsunuz, hepten zor. Ancak şöyle bir şey var ki kendinizin doktoru olabilirsiniz. Yani demek istediğim şey sağlıklı ve kalorisi düşük yiyecekler aşağı yukarı bellidir. Diyet yapmadığınızda ne kadar yediğiniz bellidir. Bunu kısarsanız yavaş yavaş kilo vermeye başlarsınız. Ayriyetten şunu da eklemeliyim ki günlük kalori ihtiyacı hesabıdır, programlar kullanarak günlük aldığınız kaloriyi hesaplamanızdır falan filan işin teorik kısmıdır. Elbette bilimsel bir dayanağı olabilir lafım yok ancak unutmayın ki herkesin metabolizması farklı. Bazı insanlar az yese de yarıyor işte bu bir gerçek. Kendinizin doktoru olacaksınız diye bu yüzden dedim.Sürekli ne yemeliyim ne yesem diye düşünmekten kafayı yedim. Acaba az mı yedim çok mu yedim diye düşünmek çok yorucu. Hadi uygulamadan kalori hesabı tutayım dedim, orada da gram hesabı falan var onu da yapamayız doğru düzgün. Ki yapsak yine uğraştırıcı bir yöntem. Ne yapacağım bilemiyorum.
Bir uzmana görünüp ondan tavsiye istemek de bir yöntem. Beslenme programı verir belki size. Siz de her gün ne yiyeceğim diye düşünmekten, kalori hesaplarından kurtulursunuz.