Diyet yapmakta zorlanmak

485936

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık 7 aydır düzenli spora gidiyorum sınavlar ve tatil günlerini saymazsak. Spora başladığımda en düşük 73 gördüm şu an 85'im. O günden beri bulka girdim. Yaklaşık 4 kilo kadar kas kazandım ama bunun sonucunda yağ da aldım. %13'ten %17.4'lere çıktı yağ oranım. Dedim ki bu kadar kalıplanmak ve kas kazanmak yeterli. Fakat şimdi diyet yapmakta zorlanıyorum. Sabahları yulaf yapıyorum Cicibebe'li sütlü meyveli iyi güzel. Fakat öğlenleri aç olmama rağmen bir şeyler yeme isteğim geliyor. Açıkçası evde bir şeyler olmadığı sürece asla bir şey yemem fakat evde yemek olmadığı zaman ya tost yapıyorum ya da dışarıdan söylüyorum. Onun dışında bizimkiler ara sıra abur cubur alıyor almayın diyorum alıyorlar. Bu hafta sanırım 3 kez falan cheat yaptım fakat elimde olmadığı için. Ne yapmam lazım? Yemek yapmayı öğrenmem lazım ama okul sonrası evde yemek olmadığı için tek tostla karın doymuyor. Ya eve gelip oradan AVM'ye gidip tavuklu pilavlı bir şey yiyip öyle spora gideceğim ya da yemek yapmayı öğrenmem lazım.

Evet yemek yapmayı öğrenin. Bu sadece sizin için değil. Spor yapsın ya da yapmasın bence herkesin iyi kötü bir şekilde yemek yapmasını bilmesi lazım. Yani basit çorbaları olsun yapabilin.

Sizde üşengeçlik sorunu da var bence.
Sabahları yulaf yapıyorum Cicibebe'li sütlü meyveli iyi güzel.
Niye böyle bir şey yapıyorsunuz onu anlamadım. Yumurtalı, peynirli, zeytinli, domatesli bir kahvaltı hazırlamak bu kadar mı zor?

Tavuk haşlamak çok basit. Pilavda yapabilirsin kolaylıkla belki ilk lapa olur ama zamanla öğrenirsin.
Onun dışında abur cubur almayın dedim aldılar yedim olayı tamamen nefsinle alakalı nefsine hakim olabilmek önemli.
Sigara içiyordum şu an bıraktım cevremdekiler arada teklif ediyor beynim almak istiyor ama yok diyorum içimden almka geçiyor ama yok diyorum. Hala ara ara zor oluyor ama yok demeyi yapmamayı öğrenmek lazım.

Her yemeğin alternatif ve kolay bir hali var pirinç pilavı yapmakta zorlanıyorsanız basmati pilavı yapmayı deneyin sadece suda kaynatıyorsunuz internette küçük araştırmalarla birlikte kolay ve sağlıklı yemek yapmayı öğrenmek çok kolay bana kalırsa yaptığınız hatalardan biri ara öğün yememek bu yüzden açlık hissini bastıramıyorsunuz ve kalorisi fazla ürünler tüketiyorsunuz (abur cubur) bir muz veya elma sizi tok tutacaktır ayrıyeten paketli ürünlerden uzak durunuz bu tamamen sizin kontrolünüz altında aileniz abur cubur alıyor diye onları suçlayıp yemek yerine kendinize hakim olmaya çalışın.

( Her şeyden önce bir uzman tavsiyesi almanızı öneririm her insanın metabolizması aynı değil.)

Dostum hemen seni kurtarıyorum yemek derdinden.

Malzemeler (2 öğün)
  • 400 gram tavuk bonfile-parmak bonfile-fileto hepsi olur
  • 180 gram pirinç
  • 30 gram zeytin yağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Şimdi bu yazdıklarımı tamamen kendine göre uyarlayabilirsin. Gelelim pişirme aşamasına. Öncelikle pirinci suyu berraklaşana kadar yıkıyorsun önerim şudur süzgeç gibi bir şeyin içinde yıkamaya çalış ki beyazlaşan nişastalı suyu dökmek kolay olsun. Su tamamen berraklaştıktan sonra bir kabın içine biraz sıcak kalanı soğuk olacak şekilde su koy yani ılık olsun ve içine pirinçler, onlar kenarda beklesin.

Gelelim tavuklara ama öncesinde arkada su kaynatmaya başlat 1.5 litre yeterli olacaktır. Ben genelde parmak bonfile kullanıyorum hem uygun hem kullanımı daha basit. Normal bonfile ya da fileto alırsan onları iki parmak kalınlığında jülyen doğra (dik şekilde) sonrasında ise elindeki parmak şeklindeki tavukları ufak ufak kuşbaşı haline getir.

Neredeyse tüm malzemeler kullanıma hazır sırasıyla;

• Derin bir tencere alıp içine zeytinyağını dök, ocak orta ateşte olsun
  • İçerisine doğradığımız tavukları gönder, ocak hâla orta ateşte
  • Tavuklar beyazlaşıp yavaştan tiftik tiftik olana kadar ara ara karıştır bu sırada tavuk suyunu salacaktır o aşamada 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırmaya devam, evet orta ateş :D
  • Şimdi kenarda suda bekleyen pirinci ekleme zamanı suyunu süz ve tencereye ekle ama fazla karıştırma üstüne yaysan yeterli, ocak mı? O hala orta ateşte
  • Evet üstünü kaplayacak şekilde su ekliyoruzzz ve durduk
  • Bir su bardağı alıp 2/3'ü kadar sıcak su doldurup ekleme yapıyoruz ki ölçümüz belli olsun
  • Ocağı en sonunda kısık ateşe alıp pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz bu yaklaşık 15-20 dk sürecektir
  • Süreç sonunda kapağı açıp karıştırıyoruz ve tencerenin üstüne havlu kağıt serip üstüne kapağı kapatarak demlenmeye bırakıyoruz
Evet tavuklu pilavımız hazır hem leziz, hem ekonomik, hem de bulaşığı en az seviyede (bekar evinde olunca bulaşığın az çıkması önemli bir kriter). İş çıkışı gelip hazırlıyorum yarım saatimi alıyor, demlenme aşamasında bırakıp spora gidiyorum gelince tartıp 2 öğünümü çıkarıyorum. Sana da öneririm emin ol 1-2 kere yaptıktan sonra oha lan çok basitmiş deyip gözün kapalı yapmaya başlayacaksın. Şimdiden kolay gelsin umarım sana faydalı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı