Diyete başlamalı mı?

Ailen doğru söylüyor, metabolizmanın en hızlı çalıştığı dönemdesin, hamuru ve şekerli gıdaları azalt, hareketi arttır, birkaç haftaya iş tamamdır. Ama bence özgüvenini arttırıp girişken ve bilgili olursan emin ol yakışıklılığından çok daha fazla etkili olacaktır.

Girişken ve bilgili derken hocam? Derslerden mi bahsediyorsunuz.
 
Girişken ve bilgili derken hocam? Derslerden mi bahsediyorsunuz.
Hayır,genel kültür bilgisinden bahsediyorum,sosyal çevrenin ilgi alanlarına göre bazı konularda ek bilgiler edinerek açılan sohbetlerde o bilgilerini ön plana çıkarıp kendini fark ettirebilirsin,sinema mesela veya gezilecek yerler ya da magazine dair konular,mesela en güncel örnek olarak magazinden bahsedeyim,herhangi bir magazin haberinde bir ünlüden bahsedilirken sen o ünlü ile ilgili ''Onun bgün bu durumu var ama geçmişte de şurada şunu yapmıştı.''diye kimsenin kolay aklına gelmeyecek ama söylediğinde ''ya evet doğru söylüyor dedirtebileceğin bilgilere sahip olur ve onu doğru yer ve zamanda kullanabilirsen karşı tarafın dikkatini zekan ve hafızanla çok rahat çekebilirsin,o zaman ne kilo kalır ne sivilce problemi. Gerisini getirmek te sana kalmış artık.
 
Ben ramazan bayramı ile kurban bayramı arasında 20 kilo verdim. Diyetisyen ve sadece yürüyüş ile verdim kiloyu. 24 yaşındayım başladığımda 95 kiloydum şuan 75 kiloyum. Özetlersek diyete başla.
 
Sağlıklı olanı ne, nasıl peki?
Diyetisyenin verdiği liste gayet sağlıklı diye düşünüyorum, 5 öğün veriyordu tabi bunlar hafif öğünlerdi genel olarak ama aç kalmadan besin değerlerini tam olarak alarak zayıflatıyor. Benim asıl kilo verirken uyguladığımda aç kalıyorsun ve yeterli besin değerlerini alamıyorsun.
 
Kilon normal ama dağılımı yanlıştır. En yakın spor salonuna gitmeni tavsiye ederim. 1.85 86 kiloyum. Yağlanma yok. Kafana takma bir de hemen gelişmek diye bir şey yok.
Not olarak : Ailenle yaşıyorsundur Belki . Evde çıkan yemekler sağlıklıdır. Onlardan olabildiğince yemeni tavsiye ediyorum.
 

Geri
Yukarı