Diyetten sonra kilo nasıl korunur?

berkayizo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yılbaşından beri yaptığım diyeti artık sonlandırma kararı aldım. Toplamda 12 kilo verdim ve vücut postürümü beğeniyorum. Haftada minimum 3 kere orta düzeyde spor yapıyorum. Benim öyle bodybuilding gibi bir hayat amacım yok. Kilomu korusam ve göbeğim çıkmasa benim için yeterli. Şimdi soruma geliyorum. Günlük yaktığım kalori kadar alsam fakat hayatımdan çıkardığım patates kızartması vs yağlı yemekleri, cipsleri tekrar hayatıma soksam kilomu koruyabilir miyim? Günde yaklaşık 90 gram protein almaya devam edeceğimi varsayın. Mevcut boy/kilo 168/70. cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kilo vermeyi tamamladığında içleri boşalmış durumda yağ keseleri kalır arkada.. İlk etapta.. Bunlar bir dönem daha kiloyu koruyucu tedbirler alınmazsa tekrar aktif hale gelir ve kısa sürede önce ödem sonra da yağ depolamaya başlayabilir.. Hızla geri alma meselesi budur.. O boş keselerin tamamen devreden çıkması da 3 ila 6 ayı bulabilir ... Bu yüzden tamam kilo verdim kalori şu kadar alayım ama istediğim her şeyi yiyeyim dersen hata edersin.. Elbette kestiğin şeyleri yiyebilirsin ama kalori hesabıyla değil... Nefsini körletecek kadar .. Baklava mı .. 1 porsiyon değil.. 1 tane ... Poğaça mı .. 3 tane değil 1 tane.. O da sürekli değil.. Karbonhidrat yağ şeker ve kızartma konusunda kafana göre takılamazsın.. Zaten diyetteyken örneğin 1 köfte yanına salata yanına çorba ve 1 dilim ekmekle bir öğünü geçiştiriyorsan.. 2 veya 3 köfte yaparsın .. salatanı koyarsın yine .. yanına az porsiyon pilav eklersin mesela.. haftda bir kaçamak yapıyorsan iki ve ya 3 yaparsın.. pizzayı mı özledin.. oturup bir pizza yemezsin.. bir iki dilim yersin.. yani özlediğin her şeye anında saldırma.. özlediğin şeyleri ara ara koy menülerine.. mesela döneri mi özledin ekmek arası .. ekmeğin içini al .. ve mayonezi basma... yine dikkat ederek istediğin her şeyden azar azar ekle.. ama diyetteyken yediğin her şeyi anında terk edip pilav makarna börek pizza cips dayanırsan anında şişersin tekrar.. diyetteyken 1000 kalori mi alıyorsun mesela günde.. normalde alman gereken kalori 2300 mü .. mesela... 1800 al mesela.. 1900 .. bir süre.. ve bıraktığın her şeyi öğünde karnını doyurmak için tüketme..oturup pizzayı gömdün mü öğlen.. akşam yine salata çorba ye .. akşamında da pide yiyeyim deme yani.. dikkat edeceksin abartmadan özlediğin şeyleri de menüne ekleyeceksin .. aldığın kalori artacak ama bir anda tavan yapmayacak.. ve özellikle ödem yapıcı şeylerden uzak duracaksın 3 * 4 ay .. yeni bir beslenme düzeni gibi.. biraz daha az yemek eskisine göre.. eskiden 6 köfte mi yiyordun yemekte.. 3 köfte yiyeceksin.. yanına sebze yemeği koyacaksın mesela.. ekmeği 1 değil 2 dilim yiyeceksin .. bir de cacık koyacaksın artı olarak mesela.. bu şekilde .... o içi boşalan yağ keseciklerin iyice büzüşüp kuruyup gittikten sonra gündelik normal kalorini alınca kilo almazsın.. çünkü emin ol ara sıra aşacaksın o eşiği veya ödem yapan bir şeyler yiyip içeceksin.. anında o kesecikler dolmaya başlayacak çünkü.. O kesecikler yok olsun.. Ondan sonra.. azar azar arttır ve kilo yapan malum şeylere yumulma ... popeyes mı özledin.. git xl menüyü göm tamam.. ama akşamında çorba iç.. ve o popeyes i 15 20 gün yeme tekrar.. veya hemen ertesi gün 2 kca tabak pilava saldırma.. dengeli ve çeşitli tabak yaparak .. salatası eti yoğurdu .. ama pilav meze kadar ekle .. bu şekilde devam et .. kilonu takip et.. baktın bir iki ay boyunca sabit kalıyor... ki zaten 1 veya 2 kilo alırsın tekrar.. çünkü diyet yaptığın için ödemin yok şu an.. normalde hemen hepimiz 1 veya 2 kilo ödem taşırız vücudumuzda şeker vs tükettiğimiz için.. Sen de az biraz ödem tutacaksın.. Ona göre hesap et.. art 1 veya 2 kilo da sabit kalmaya bak 4 * 5 ay .. BUna göre ayarla kendini baktın 2.5 a doğru gidiyor önlem al.. zaten oturtacaksın yavaş yavaş menünü... 4* 5 ay sonra da korkma ... günlük kalorini istediğin gibi al ondan sonra... VÜcudun kilo almaya müsait madem.. Kontrollü gideceksin.. haftada 1 tartılacaksın...

Öncelikle kilo vermeyi tamamladığında içleri boşalmış durumda yağ keseleri kalır arkada. İlk etapta. Bunlar bir dönem daha kiloyu koruyucu tedbirler alınmazsa tekrar aktif hale gelir ve kısa sürede önce ödem sonra da yağ depolamaya başlayabilir. Hızla geri alma meselesi budur. O boş keselerin tamamen devreden çıkması da 3 ila 6 ayı bulabilir... Bu yüzden tamam kilo verdim kalori şu kadar alayım ama istediğim her şeyi yiyeyim dersen hata edersin. Elbette kestiğin şeyleri yiyebilirsin ama kalori hesabıyla değil... Nefsini körletecek kadar. Baklava mı? 1 porsiyon değil. 1 tane... Poğaça mı? 3 tane değil 1 tane. O da sürekli değil. Karbonhidrat yağ şeker ve kızartma konusunda kafana göre takılamazsın. Zaten diyetteyken örneğin 1 köfte yanına salata yanına çorba ve 1 dilim ekmekle bir öğünü geçiştiriyorsan. 2 veya 3 köfte yaparsın. Salatanı koyarsın yine. Yanına az porsiyon pilav eklersin mesela. Haftda bir kaçamak yapıyorsan iki veya 3 yaparsın. Pizzayı mı özledin. Oturup bir pizza yemezsin. Bir iki dilim yersin. Yani özlediğin her şeye anında saldırma. Özlediğin şeyleri ara ara koy menülerine. Mesela döneri mi özledin ekmek arası. Ekmeğin içini al. Ve mayonezi basma... Yine dikkat ederek istediğin her şeyden azar azar ekle. Ama diyetteyken yediğin her şeyi anında terk edip pilav makarna börek pizza cips dayanırsan anında şişersin tekrar. Diyetteyken 1000 kalori mi alıyorsun mesela günde. Normalde alman gereken kalori 2300 mü? Mesela... 1800 al mesela. 1900. Bir süre. Ve bıraktığın her şeyi öğünde karnını doyurmak için tüketme. Oturup pizzayı gömdün mü öğlen. Akşam yine salata çorba ye. Akşamında da pide yiyeyim deme yani. Dikkat edeceksin abartmadan özlediğin şeyleri de menüne ekleyeceksin. Aldığın kalori artacak ama bir anda tavan yapmayacak. Ve özellikle ödem yapıcı şeylerden uzak duracaksın 3 * 4 ay. Yeni bir beslenme düzeni gibi. Biraz daha az yemek eskisine göre. Eskiden 6 köfte mi yiyordun yemekte. 3 köfte yiyeceksin. Yanına sebze yemeği koyacaksın mesela. Ekmeği 1 değil 2 dilim yiyeceksin. Bir de cacık koyacaksın artı olarak mesela. Bu şekilde... O içi boşalan yağ keseciklerin iyice büzüşüp kuruyup gittikten sonra gündelik normal kalorini alınca kilo almazsın. Çünkü emin ol ara sıra aşacaksın o eşiği veya ödem yapan bir şeyler yiyip içeceksin. Anında o kesecikler dolmaya başlayacak çünkü. O kesecikler yok olsun. Ondan sonra. Azar azar arttır ve kilo yapan malum şeylere yumulma... Popeyes mı özledin. Git XL menüyü göm tamam. Ama akşamında çorba iç. Ve o popeyes i 15 20 gün yeme tekrar. Veya hemen ertesi gün 2 kca tabak pilava saldırma. Dengeli ve çeşitli tabak yaparak. Salatası eti yoğurdu. Ama pilav meze kadar ekle. Bu şekilde devam et. Kilonu takip et. Baktın bir iki ay boyunca sabit kalıyor... Ki zaten 1 veya 2 kilo alırsın tekrar. Çünkü diyet yaptığın için ödemin yok şu an. Normalde hemen hepimiz 1 veya 2 kilo ödem taşırız vücudumuzda şeker vs tükettiğimiz için. Sen de az biraz ödem tutacaksın. Ona göre hesap et. Art 1 veya 2 kilo da sabit kalmaya bak 4 * 5 ay. Buna göre ayarla kendini baktın 2.5'a doğru gidiyor önlem al. Zaten oturtacaksın yavaş yavaş menünü... 4* 5 ay sonra da korkma... Günlük kalorini istediğin gibi al ondan sonra... Vücudun kilo almaya müsait madem. Kontrollü gideceksin. Haftada 1 tartılacaksın...

Öncelikle bu kadar uzun bir şekilde açıkladığın için çok çok teşekkür ederim. Şu yağ bezesi mevzusunu bilmiyordum mesela bunu öğrenmek iyi oldu, onun dışında diyet öğünlerim de dediğiniz gibi 1300*1500 kalori arasında gidip geliyordu. Mesela ekmeği hayatımdan çıkardım şu an da canım çekmiyor (ayda 1-2 yapılan tost sandviçler kaçamak tabii). Cips kızartma dediğime de bakmayın aslında haftada 1 gibi bir sıklıktan bahsediyordum çünkü diyette onları arada yerken hemen ertesi gün yağlandığımı hissediyordum ondan dolayı 2 aydır falan ağzıma sürmüyorum ve sanırım bu biraz da devam edecek gibi. Fast food konusunda şanslıyım çünkü canım çekmiyor ve arkadaşlarla buluştuğumuzda çoğu zaman bir şey sipariş etmiyorum çünkü cidden ilk 1 aydan sonra hiçbir istek kalmadı onları yemeye dair. Dediklerinize dayanarak tatlıda da biraz sıkıntı çekmeye devam edeceğim sanırım biraz daha dayansam benim için en iyisi olur muhtemelen. Dediklerinize dayanarak sonuca geliyorum, cips alırsam yarım paket yiyeceğim, kızartma yersem sadece tadımlık kızartacağım tüm öğünü kızartma ile geçmeyeceğim, normalde yediğim porsiyonları da hala biraz daha kalori açığı verecek şekilde arttıracağım. Bilgiler için gerçekten çok teşekkürler.

evet aynen öyle.. Tatlı istediğinde daha çok sütlü hafif tatlıları tercih et mesela.. işte muhallebi keşkül vs gibi.. oturup 3 parça ıslak kek yeme yani.. veya büyük bir kase tatlı yiyeceğine küçük bir kase ye.. cipsi 3 - 5 tane at ağzına o kadar.. yarım paket bile çok fazla.. Cips en çok kilo aldıran şeylerin başında gelir.. çünkü kalitesiz yağ kullanılıyor ve aşırı yağ muhteviyatı var.. makarna seviyorsan kremalı soslu işte içine 200 gram sarı peynir eritip yapma da domates soslu yap üzerine az biraz parmesan veya kaşar rendele vs .. Makarnayı yarım paket yapma da 100 120 gram kadar haşla mesela.. kilon oturduktan sonra kilo almak çok basit bir şey değildir... ama diyetten sonra kilo almak çok kolaydır.. ANlattığım mevzudan dolayı .. Paketli gıda ve hazır fast foodlara ve hamur işlerine dalma yani.. Ben fırından yeni çıkmış poğaçayı 4 tane yerdim mesela çayla falan... 2 tane yiyorum artık en fazla .. en sevdiğim şey patates kızartması ve köfte ikilisidir... tabağı doldurup yanına 7 8 köfte koyup yerim bana mısın demez.. ama öyle yapmıyorum.. yarım tabak patates 4 köfte koyuyorum.. ama yanına da yarım litre ayran koyup içiyorum veya işte yanına domates pişiriorum biber közlüyorum falan .. Pilavı iki tabak yerim tereyağlı falan işte nohutla birlikte vs .. Yemiyorum.. küçük boy yemek tabağına koyuyorum veya pişirirken yağını biraz azaltıyorum .. gece acıkırsam kalkıp 3 çeyrek bol sucuklu kaşarlı tost yapmıyorum artık... Dİyet bittikten sonraki 3 4 ay boyunca yarı diyet yapman lazım yani.. Zaten elinle bile anlarsın cildine bastırınca.. Hani şu petek petek yağ dokuları vardır.. Kİlo verdikçe azalır hani .. Onlar eline gelmemeye başlar artık .. Cİldin tekrar gerilmeye etin sıkılaşmaya başlar.. Anlarsın ki oturuyor kilon .. Ulaşmak istediğin kilonun 2 kilo daha fazlası kadar kilo vermen lazım ki .. Zaten bir iki kilo alacaksın ne yaparsan yap.. Ben baklavayı çok severim mesela.. Çarşıya inince yarı kilo alıp eve gelsem biliyorum gidip gelip birer ikişer atacağım ağzıma.. ALmıyorum.. canım mı istedi.. Gidip bir kaç tane yiyorum tamam.. Eve almıyorum.. Vitrinde profiterol mü gördüm.. Hemen o an yiyeyim ne olacak demiyorum.. Tamam yedim evet ama 3 gün sonra görünce yine yemiyorum.. Gİdip minik bir ekler atıyorum ağzıma ...Dİkkat edeceksin.. Zaten metabolizman da miden de alışacak yeni yeme tarzına.. ne az ne de eskisi gibi bol keseden.. O yağ keseleri kaybolup gitsin .. Ondan sonra 2000 mi ihtiyacın.. Ye abi istediğin şeyi 2000 kalorilik... O yağ hücelerinin yeniden oluşması için 2300 2400 falan yemen lazım çünkü. veya canın çekti gidip kocaman pizza mı yedin.. Ertesi gün çorba salata cacık yiyp dengeleyeceksin... ve kilonu takip etmeye devam edeceksin..

Evet aynen öyle. Tatlı istediğinde daha çok sütlü hafif tatlıları tercih et mesela. İşte muhallebi keşkül vs gibi. Oturup 3 parça ıslak kek yeme yani. Veya büyük bir kase tatlı yiyeceğine küçük bir kase ye. Cipsi 3 - 5 tane at ağzına o kadar. Yarım paket bile çok fazla. Cips en çok kilo aldıran şeylerin başında gelir. Çünkü kalitesiz yağ kullanılıyor ve aşırı yağ muhteviyatı var. Makarna seviyorsan kremalı soslu işte içine 200 gram sarı peynir eritip yapma da domates soslu yap üzerine az biraz parmesan veya kaşar rendele vs. Makarnayı yarım paket yapma da 100 120 gram kadar haşla mesela. Kilon oturduktan sonra kilo almak çok basit bir şey değildir... Ama diyetten sonra kilo almak çok kolaydır. ANlattığım mevzudan dolayı. Paketli gıda ve hazır Fast foodlara ve hamur işlerine dalma yani. Ben fırından yeni çıkmış poğaçayı 4 tane yerdim mesela çayla falan... 2 tane yiyorum artık en fazla. En sevdiğim şey patates kızartması ve köfte ikilisidir... Tabağı doldurup yanına 7 8 köfte koyup yerim bana mısın demez. Ama öyle yapmıyorum. Yarım tabak patates 4 köfte koyuyorum. Ama yanına da yarım litre ayran koyup içiyorum veya işte yanına domates pişiriorum biber közlüyorum falan. Pilavı iki tabak yerim tereyağlı falan işte nohutla birlikte vs. Yemiyorum. Küçük boy yemek tabağına koyuyorum veya pişirirken yağını biraz azaltıyorum. Gece acıkırsam kalkıp 3 çeyrek bol sucuklu kaşarlı tost yapmıyorum artık... Dİyet bittikten sonraki 3 4 ay boyunca yarı diyet yapman lazım yani. Zaten elinle bile anlarsın cildine bastırınca. Hani şu petek petek yağ dokuları vardır. Kİlo verdikçe azalır hani. Onlar eline gelmemeye başlar artık. Cİldin tekrar gerilmeye etin sıkılaşmaya başlar. Anlarsın ki oturuyor kilon. Ulaşmak istediğin kilonun 2 kilo daha fazlası kadar kilo vermen lazım ki. Zaten bir iki kilo alacaksın ne yaparsan yap. Ben baklavayı çok severim mesela. Çarşıya inince yarı kilo alıp eve gelsem biliyorum gidip gelip birer ikişer atacağım ağzıma. ALmıyorum. Canım mı istedi. Gidip birkaç tane yiyorum tamam. Eve almıyorum. Vitrinde profiterol mü gördüm. Hemen o an yiyeyim ne olacak demiyorum. Tamam yedim evet ama 3 gün sonra görünce yine yemiyorum. Gİdip minik bir ekler atıyorum ağzıma...Dİkkat edeceksin. Zaten metabolizman da miden de alışacak yeni yeme tarzına. Ne az ne de eskisi gibi bol keseden. O yağ keseleri kaybolup gitsin. Ondan sonra 2000 mi ihtiyacın. Ye abi istediğin şeyi 2000 kalorilik... O yağ hücelerinin yeniden oluşması için 2300 2400 falan yemen lazım çünkü. Veya canın çekti gidip kocaman pizza mı yedin. Ertesi gün çorba salata cacık yiyp dengeleyeceksin... Ve kilonu takip etmeye devam edeceksin.

Yani bu paragraf ve üstteki paragrafı diyetisyen para karşılığı bile böyle anlatamaz sanırım, saygıyla eğiliyorum. Verdiğim karar 4-5 ay daha abur cubur yemesem ölmem. Canımın çektiği şeyi de minimal tadımlık yiyeceğim. Diyet aynı şekilde devam sadece porsiyon büyüteceğim. Alışkanlıkları bırakmak da zordur zaten bu karar biraz da yaradı bana 4 aydır aynı şekilde besleniyordum birkaç ay daha sürdürebilirim. Dediğin her şeyi diyet yaparken deneyimledim zaten pilavın yağı az makarna dediğin gibi çeyrek paket mesela. Makarna yaptığımda sadece ketçap sıkıyorum ama ondan da sorun olmaz sanırım içerikleri o kadar da kötü değildi diye hatırlıyorum ki haftada Max 2 defa yaparım makarna zaten. Yağ parçaçıklarına biraz daha hissederek baktım da gerçekten pütür pütür bir şekilde hissediyorum. 4 ay sonra tamamen gitmesi umuduyla. Teşekkürler.

Yani bu paragraf ve üstteki paragrafı diyetisyen para karşılığı bile böyle anlatamaz sanırım, saygıyla eğiliyorum. Verdiğim karar 4-5 ay daha abur cubur yemesem ölmem. Canımın çektiği şeyi de minimal tadımlık yiyeceğim. Diyet aynı şekilde devam sadece porsiyon büyüteceğim. Alışkanlıkları bırakmak da zordur zaten bu karar biraz da yaradı bana 4 aydır aynı şekilde besleniyordum birkaç ay daha sürdürebilirim. Dediğin her şeyi diyet yaparken deneyimledim zaten pilavın yağı az makarna dediğin gibi çeyrek paket mesela. Makarna yaptığımda sadece ketçap sıkıyorum ama ondan da sorun olmaz sanırım içerikleri o kadar da kötü değildi diye hatırlıyorum ki haftada Max 2 defa yaparım makarna zaten. Yağ parçaçıklarına biraz daha hissederek baktım da gerçekten pütür pütür bir şekilde hissediyorum. 4 ay sonra tamamen gitmesi umuduyla. Teşekkürler.
Ben bunu paylaştım sanıyordum paylaşmayı unutmuşum .d

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı