Dizüstü bilgisayar performans düşmesi

Nabers

Femtopat
Öncelikle merhabalar. Bu siteyi ilk defa kullanıyorum ve sizlere bir sorum olacak. Ben dizüstü kullanıyorum. Bilgisayar daha dün LoL'de 200 FPS'lerde iken nedense şu anda en düşük grafiklerde 90'ı geçemiyor. Şarja da takılı vaziyette. Bunun nedeni ne olabilir?

Sizin spesifik sorununuzu bilemiyorum ancak bazı öneriler verebilirim.Belki bir kaç ayar istenmeden değiştirilmiş olabilir.Bazı arkadaşlara da yardımcı olurum en azından.Zamanında dizüstünden biraz çekmişliğim var.

1-Güç Seçenekleri
Dizüstü bilgisayarlarda güç seçenekleri performansa çok etkili olabiliyor.

Eğer İntel işlemciniz var ise "Denetim Paneli" kısmından güç seçeneklerini performans olarak ayarlayın.

Eğer NVIDIA ekran kartına sahipseniz "NVIDIA Denetim Masası" kısmından güç yönetim modunu maksimum performansa getirin.

Ek olarak windows çubuğunun sağında "Pil ayarları" kısmından güç seçeneklerini maksimum performansa ayarların.

2-Soğutma
Dizüstü bilgisayarlarda soğutma bir hayli sıkıntılı olabiliyor.Bir günde ortaya çıkabilecek bir sorun olmasada,bilgisayar içinde ki fanların temiz ve macunların yenilenmiş olması epey önemli.Ek olarak dizüstü soğutucusu da alabilirsiniz.

3-Güvenlik
Bilgisayarınıza gün içerisinde virüs bulaşmış olabilir.Güvenili ve kaliteli programlar ile tarama yapın.Virüsleri temizleyin.

Tabii ki en başta sisteminizin özellikleri çok önem taşıyor performans için ancak önceden FPS değerlerinizin yüksek olduğunu varsayarasak pek bir önemi yok bu durumda.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Basit ama etkili olabilecek çözümlerin hepsini yaptıktan sonra tekrar FPS değerlerinizi kontrol edin.

Sizin spesifik sorununuzu bilemiyorum ancak bazı öneriler verebilirim.Belki bir kaç ayar istenmeden değiştirilmiş olabilir.Bazı arkadaşlara da yardımcı olurum en azından.Zamanında dizüstünden biraz çekmişliğim var.

1-Güç Seçenekleri
Dizüstü bilgisayarlarda güç seçenekleri performansa çok etkili olabiliyor.

Eğer İntel işlemciniz var ise "Denetim Paneli" kısmından güç seçeneklerini performans olarak ayarlayın.

Eğer NVIDIA ekran kartına sahipseniz "NVIDIA Denetim Masası" kısmından güç yönetim modunu maksimum performansa getirin.

Ek olarak windows çubuğunun sağında "Pil ayarları" kısmından güç seçeneklerini maksimum performansa ayarların.

2-Soğutma
Dizüstü bilgisayarlarda soğutma bir hayli sıkıntılı olabiliyor.Bir günde ortaya çıkabilecek bir sorun olmasada,bilgisayar içinde ki fanların temiz ve macunların yenilenmiş olması epey önemli.Ek olarak dizüstü soğutucusu da alabilirsiniz.

3-Güvenlik
Bilgisayarınıza gün içerisinde virüs bulaşmış olabilir.Güvenili ve kaliteli programlar ile tarama yapın.Virüsleri temizleyin.

Tabii ki en başta sisteminizin özellikleri çok önem taşıyor performans için ancak önceden FPS değerlerinizin yüksek olduğunu varsayarasak pek bir önemi yok bu durumda.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Basit ama etkili olabilecek çözümlerin hepsini yaptıktan sonra tekrar FPS değerlerinizi kontrol edin.
Tavsiyeler için çok teşekkürler. Dediklerinizi yaptım, kontrol ettim. Hiçbir sıkıntı yok herşey dosdoğru fakat hala sorun aynı. Fps değerleri hala çok düşük vaziyette. Sistemimin özellikleri:Intel Core i5 8300H 2.30 GHz 16 gb ram GTX 1050 Tİ ekran kartı 500 gb hafıza
Bilgisayar özelliklerinize bakıp buraya yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.
Sistemimin özellikleri:Intel Core i5 8300H 2.30 GHz 16 gb ram GTX 1050 Tİ ekran kartı 500 gb hafıza
Benim şüphem ekran kartının yanmış vb. olayların olması. Bu konuları pek bilmem zaten bu yüzden buradayım. Sizlere soruyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı