Dizüstü bilgisayar şarj olmuyor

prex71

Hectopat
Bilgisayarım şarj olmuyor. Dün 100% şarjı varken şarjda kullanmaya başladım, sonra şarjdan çıkartıp 90%'a kadar kullandım. Sonradan fark ettim ki şarj olmuyordu bilgisayar. Sonra tekrar çıkarıp kullandım 75%'lere kadar, tekrar şarja taktım bu sefer 75%'in üstüne çıkmamaya başladı. Bugün biraz daha kullandım %47'e kadar şimdi prize takılı fakat şarj olmuyor. Windows 11'e geçmiştim bugün çözmek için tekrar Windows 10'a geri döndüm.

Dosya Ekleri

• resim_2021-10-29_133358.png
    resim_2021-10-29_133358.png
    88,7 KB · Görüntüleme: 59
Windows 10'a geldiğinizde şarj oluyorsa Windows 11'de sıkıntı var demektir.

Pil gerçekten şarj olmuyor mu yoksa Windows 11 şarj olduğunu göstermiyor mu bunu anlamak için aşağıdaki linkten benim de kullandığım harici pil durumu göstergesini indirebilirsiniz.

Sonra sonuçları paylaşabilirsiniz :)

Windows 10'a geldiğinizde şarj oluyorsa Windows 11'de sıkıntı var demektir.

Pil gerçekten şarj olmuyor mu yoksa Windows 11 şarj olduğunu göstermiyor mu bunu anlamak için aşağıdaki linkten benim de kullandığım harici pil durumu göstergesini indirebilirsiniz.

Sonra sonuçları paylaşabilirsiniz :)
Çözümü Windows 10'da daha kolay olur diye geçtim. Sıkıntı devam ediyor ayrıca.
1635629890738.png

Eğer şarj kablosu bir uzatma kablosuna bağlıysa uzatma kablosunu prizden çıkartıp, şarj kablosunu doğrudan prize bağlamayı deneyin.
İşe yaramazsa bilgisayarınızı başka bir prize takıp şarj etmeyi deneyin.
Özellikle birkaç parçadan oluşan (resimdeki gibi) şarj kablolarında bir temassızlık söz konusu olabilir. Bu üç parçanın doğru bir şekilde bağlı olduğundan emin olmalısınız.

asus-adp-65dw-adp-65dw-b-adp-65dw-b-adp-65gd-sarj-aleti__0788548505514331.jpg

Bu yöntem de işe yaramazsa bu üç parçadan bir ya da birkaçı (ya da duruma göre kullandığınız şarj kablosunun bazı veya tüm parçaları) hasar görmüş demektir. Bu parçalar garanti kapsamına giriyorsa yenisiyle değiştirilebilir, ya da tamir ettirmeyi deneyebilirsiniz.
Hatta bence deneyin çünkü sorun kabloda olmayabilir.

Bu durumda, tahmin edebileceğiniz üzere pili değiştirmek gerekli olabilir.

Bilgisayarınızın marka ve modeliyle bir araştırma yapabilirsiniz :)

Yardımcı olabildiysem çözüm olarak raporlayabilirsiniz.

Eğer şarj kablosu bir uzatma kablosuna bağlıysa uzatma kablosunu prizden çıkartıp, şarj kablosunu doğrudan prize bağlamayı deneyin.
İşe yaramazsa bilgisayarınızı başka bir prize takıp şarj etmeyi deneyin.
Özellikle birkaç parçadan oluşan (resimdeki gibi) şarj kablolarında bir temassızlık söz konusu olabilir. Bu üç parçanın doğru bir şekilde bağlı olduğundan emin olmalısınız.

asus-adp-65dw-adp-65dw-b-adp-65dw-b-adp-65gd-sarj-aleti__0788548505514331.jpg

Bu yöntem de işe yaramazsa bu üç parçadan bir ya da birkaçı (ya da duruma göre kullandığınız şarj kablosunun bazı veya tüm parçaları) hasar görmüş demektir. Bu parçalar garanti kapsamına giriyorsa yenisiyle değiştirilebilir, ya da tamir ettirmeyi deneyebilirsiniz.
Hatta bence deneyin çünkü sorun kabloda olmayabilir.

Bu durumda, tahmin edebileceğiniz üzere pili değiştirmek gerekli olabilir.

Bilgisayarınızın marka ve modeliyle bir araştırma yapabilirsiniz :)

Yardımcı olabildiysem çözüm olarak raporlayabilirsiniz.
Çözüm yöntemleri işe yaramadı. Cihazın garantisi yurt dışından aldığımız için yok. Sanırım yeni batarya lazım, yardımınız için teşekkürler.

Çözüm yöntemleri işe yaramadı. Cihazın garantisi yurt dışından aldığımız için yok. Sanırım yeni batarya lazım, yardımınız için teşekkürler.

Şunu söylemeyi unuttum. Pili çıkartıp o şekilde şarja takmayı deneyebilirsiniz. Çoğu dizüstü bilgisayar pili yokken bile (doğrudan şarj kablosundan enerji alarak) çalışabilme özelliğine sahiptir. Eğer bu halde çalışıyorsa sorunun pilde olduğundan emin olmuş olursunuz.

Şunu söylemeyi unuttum. Pili çıkartıp o şekilde şarja takmayı deneyebilirsiniz. Çoğu dizüstü bilgisayar pili yokken bile çalışabilme özelliğine sahiptir. Eğer bu halde çalışıyorsa sorunun pilde olduğundan emin olmuş olursunuz.
Pil çıkartılabilir değil. Denemeli miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı