Dizüstü bilgisayara 144 Hz monitör bağlama

thedq1905

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Restoratör
Merhaba, Lenovo L340 Gaming laptopta sahibim. ASUS VG248QE 144 Hz 1 ms bir monitörüm var. Monitörün müşteri hizmetleri ile görüştüğümde "144 HZ sadece Display Port çıkışından veriliyor" dendi. Benim cihazımda HDMI ile mini display çıkışları bulunmakta. Laptopumdan monitöre 144 Hz aktarmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?

2 Haftadır çok detaylı araştırıyorum ama tam anlamıyla net bir sonuca kavuşamadım dönüştürücü ile 144Hz alabileceğimin net bir bilgisini bulamadım şimdiden teşekkürler.
(Valorant, CS:GO 200-300 FPS arasında oynuyorum 144 FPS yakalama konusunda bir sıkıntım yok nadiren 200 FPS altına düşüyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Moster Abra v15.3 var. 1 hdmi ve 1 mini dp port ile 2 monitörümde de 144Hz alabiliyorum. Büyük ihtimal ile hdmi ile alırsın.

thunderbolt alman lazım gibi birşeyler diyenler oldu açıkçası bende thunderbolt nedir ne değildir bilmiyorum. laptopun+monitörün servisleriyle görüştüğümde de cevap veremiyorlar. lenovo müşteri hizmetleri diyor ekran kartı çıkışın hdmi'dan sadece 60 hz destekliyor her açıdan muallakta kalıyorum. mini display ile net bir verim alırmıyım acaba. teknik servisleri aradığımda sürekli kafamı karıştırdılar açıkçası.

Mini DP ve DP farklı teknoloji değil. Thunderbolt yüksek hızlı veri transferi sağlayan bir teknoloji. Senin konunla alakası yok. Paylaştığım gibi bir kablo alman gerekiyor.
peki ben tekrar laptopun servisini arayıp mini dp ekran kartına bağlı mı yoksa sadece veri transferi için mi diye sorayım mı ?

Cihazda mini DP port girişi bulunmakta demişsin. Sitesinden baktığımda böyle bir giriş gözükmüyor. Cihaz aşağıda paylaştığım değil mi?

Cihazda mini DP port girişi bulunmakta demişsin. Sitesinden baktığımda böyle bir giriş gözükmüyor. Cihaz aşağıda paylaştığım değil mi?

aynen cihaz bu. bende sizden cevap gelince cihaza baktım usb 3.1 varmış mini dp yokmuş girişleri benzediğniden uzaktan mini dp gibi gözükmüştü bana. mini dp de yok ne yapacağız 😢 usb type c to dp gibi bir dönüştürücü işe yarar mı ?
böyle 4 k 60 hz bir dönüştürücü ile 1080p 144 hz alınır mı

Thunderbolt konusu bununla ilgiliymiş demek ki. USB-C girişler, Thunderbolt desteği ile gelirse görüntü almak da mümkün olabiliyor. Kullandığın cihazda bu destek yok maalesef. HDMI ile 120Hz de mi vermiyor sahiden?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı