Dizüstü Bilgisayara Farklı Marka RAM

gkhnn2

Decapat
ASUS TUF serisi bir dizüstü bilgisayarım var. Dahili olarak Samsung 8GB DDR4 3200 MHz CL22 ram ile geldi. Ryzen işlemci mevcut ve bu yüzden çift kanal ram yapmak istiyorum.
  1. Laptop bazı anlarda drop yaşıyor. Bütün işlemcilerimin güncel olduğunu düşünüyorum ve bunun sebebini ram yetersizliği midir?
  2. Aynı özelliklerde (DDR 3200MHz CL22) ama farklı bir marka RAM alsam sorun yaşar mıyım? Samsung RAM yaklaşık %30 daha pahalı.
  3. 8+8 yapmayı planlıyorum ama güzel bir indirimde 16GB RAM yakalarsam 8+16 olması durumunda sorun yaşanır mı?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, saygılar.

Aynı özelliklerde farklı marka bir ram ile sorun yaşamazsınız. 16+8 durumunda da bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum hatta daha iyi olur ilerisi için.

1. evet ondandır.
2. sıkıntı olmaz başka marka alsanız.
3.16 GB alırsanız RAM'ler Flex kanal olarak çalışır.
Flex kanal tam olarak ne demek hocam?
Aynı özelliklerde farklı marka bir ram ile sorun yaşamazsınız. 16+8 durumunda da bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum hatta daha iyi olur ilerisi için.
Ben de öyle düşünüyordum ama emin olmak için danışmak istedim. Kingston ömür boyu garantili imiş RAM konularında ona da güvendim ekstra.

Bigboy RAM de alabilirsiniz. Bigboy RAM'ler Samsung çip kullanıyor ve ömür boyu garantisi var.

Ben de öyle düşünüyordum ama emin olmak için danışmak istedim. Kingston ömür boyu garantili imiş RAM konularında ona da güvendim ekstra.
Flex durumunda 8+8+8 gibi düşünün.

16 GB RAM'e kadar Dual channel 16'dan 24'e kadar tek kanal çalışıyor.

Bigboy RAM de alabilirsiniz. Bigboy RAM'ler Samsung çip kullanıyor ve ömür boyu garantisi var.

Flex durumunda 8+8+8 gibi düşünün.

İsmen Bigboy'u duymadım ama Kingston'dan vazgeçmeyeceğim gibi sanırım.
CL20 olan bir RAM alsam yine de ikisi CL22 olarak çalışır değil mi?

Farklı CL değerleri sıkıntı yapabilir. Bigboy RAM'ler de iyidir. Dediğim gibi Samsung çip kullanıyor ve ömür boyu garantisi var. Bir ara stok sıkıntısı vardı. Şimdi tekrar geldiler. Yine de karar sizin. Kingston da iyi markadır. Ömür boyu garantisi olan yerleri tercih edin.

Laptop bazı anlarda drop yaşıyor. Bütün işlemcilerimin güncel olduğunu düşünüyorum ve bunun sebebini ram yetersizliği midir?
Muhtemelen o yüzden. Çift kanal ve tek kanal RAM gerçekten fark ediyor.

Farklı CL değerleri sıkıntı yapabilir. Bigboy RAM'ler de iyidir. Dediğim gibi Samsung çip kullanıyor ve ömür boyu garantisi var. Bir ara stok sıkıntısı vardı. Şimdi tekrar geldiler. Yine de karar sizin. Kingston da iyi markadır. Ömür boyu garantisi olan yerleri tercih edin.
Herhangi bir durumda iletişime geçme konusunda bir tecrübe var mıdır? Geri dönüşlerinin ne durumda olduğunu bilebilirsem belki düşünebilirim.
O zaman aynı CL farklı markanın sorun yapma ihtimali çok düşük, çok teşekkür ederim.
Ayrıca cihazımın garantisi var, teknik serviste taktırmak istesem ve laptop ile birlikte RAM'i teslim etsem takarlar mı acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı