Dizüstü bilgisayara mıknatıs zarar verir mi?

ushuaia

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 1.5-2 ay gibi bir süredir elektronik sigaraya kullanıyorum. Diz üstü bilgisayarımın touchpad in tıklama özelliği devre dışı bırakarak touchpadin üzerine elektronik sigaramı koyuyordum. Haliyle bu elektroniksigarada yani podcihazında mıknatıs var fakat yeni aklıma geliyor.
1-1.5 haftadır laptopum kendi kendine kapanıp açılıyor bazen video açık iken ses geliyor ama görüntü gidiyor bazen ise kilitleniyor.
Bilgisayarımın 2-2.5 yıldır işlemci macunu değiştirmedim. İşlemcim 5800H sizce mıknatıs laptopuma zarar vermiş olabilir mi?
Veyahut ne gibi bir problem olabilir bilgisayarımda.

İşlemci sıcaklığım boşta iken 66 - 85 derece (%5 kullanımda) voltaj 800 ila 1100 mv arası.
Ekran kartı sıcaklığım boşta iken 60 derece (%0 kullanımda) voltaj sabit 768mv arası.

Dosya Ekleri

• laptob.png
    laptob.png
    749,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 1.5-2 ay gibi bir süredir elektronik sigaraya kullanıyorum. Diz üstü bilgisayarımın touchpad in tıklama özelliği devre dışı bırakarak touchpadin üzerine elektronik sigaramı koyuyordum. Haliyle bu cihazda mıknatıs var fakat yeni aklıma geliyor.
1-1.5 haftadır laptopum kendi kendine kapanıp açılıyor bazen video açık iken ses geliyor ama görüntü gidiyor bazen ise kilitleniyor.
Bilgisayarımın 2-2.5 yıldır işlemci macunu değiştirmedim. İşlemcim 5800H sizce mıknatıs laptopuma zarar vermiş olabilir mi?
Veyahut ne gibi bir problem olabilir bilgisayarımda.

İşlemci sıcaklığım boşta iken 66 - 85 derece (%5 kullanımda) voltaj 800 ila 1100 mv arası.
Ekran kartı sıcaklığım boşta iken 60 derece (%0 kullanımda) voltaj sabit 768mv arası.
Mıknatıslar kalıcı veya geçici hasarlar verebilirler. Sisteminden uzak tutmanda fayda var.
Ancak sisteminin kilitlenmesine sebep olabilecek bir noktaya koyduysan, bu cidden şans meselesi, zira elektro-sigaranını mıknatısı çok da büyük çapta etkiye sahip değil - kısa mesafede güçlü. Yalnız HDD ise sistemindeki ve mıknatısı koyuduğun plakalara yakınsa, evet bu ciddi bir problem, HDD taraması yapman gerekir. SSD ise bu kadar problem yaratmaz.

Şans meselesi demişken, oturup sisteminin içine bakıp mıknatısı koyduğun yerlerde önemli bir kapasitör geçişi, beslemesi v.b var mı diye bak. Bana kalırsa sisteminin durumu, sadece temizlik ve macunla ilgili olacaksa ağır bir iş yaparken kapanması gerek, onun dışında yüklediğin şeyleri gözden geçirmen, taramalar yapman daha iyi olacaktır.

ba arkadaşlar yaklaşık olarak 1.5-2 ay gibi bir süredir elektronik sigaraya kullanıyorum diz üstü bilgisayarımın touchpad in tıklama özelliği dev

Mıknatıslar kalıcı veya geçici hasarlar verebilirler. Sisteminden uzak tutmanda fayda var.
Ancak sisteminin kilitlenmesine sebep olabilecek bir noktaya koyduysan, bu cidden şans meselesi, zira elektro-sigaranını mıknatısı çok da büyük çapta etkiye sahip değil - kısa mesafede güçlü. Yalnız HDD ise sistemindeki ve mıknatısı koyuduğun plakalara yakınsa, evet bu ciddi bir problem, HDD taraması yapman gerekir. SSD ise bu kadar problem yaratmaz.

Şans meselesi demişken, oturup sisteminin içine bakıp mıknatısı koyduğun yerlerde önemli bir kapasitör geçişi, beslemesi v.b var mı diye bak. Bana kalırsa sisteminin durumu, sadece temizlik ve macunla ilgili olacaksa ağır bir iş yaparken kapanması gerek, onun dışında yüklediğin şeyleri gözden geçirmen, taramalar yapman daha iyi olacaktır.
Son yüklediğim şeylerin tamamını sildim malwarebyes ücretsiz sürümüyle tarama yaptım fakat bir şey bulmadı. Önerebileceğiniz bir şey var mı tarama açısından.

Son yüklediğim şeylerin tamamını sildim malwarebyes ücretsiz sürümüyle tarama yaptım fakat bir şey bulmadı. Önerebileceğiniz bir şey var mı tarama açısından.
HDD ise HD Tune ile bir taratabilirsin. SSD ise gerek olduğunu düşünmüyorum ama CrystalDisk info ile bakıp ömrüne göz at, bozulma varsa mıknatıs dışında kullanma şeklinden dolayı veya üretim kalitesinden dolayı vardır.

Onda da problem yoksa 2 hafta önceki güncellemelerini gözden geçir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı