Dizüstü bilgisayara SSD takma

ErtuqrulK

Centipat
Herkese iyi günler. Ben dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Bilgisayarıma SSD takmak istiyorum internetten birçok video izledim. Ancak sormak istediğim şey şu:
CD yerine takılan kızaktan aldığımda oraya SSD takmak mı mantıklı yoksa hard diski söküp onun yerine SSD takıp hard diski CD yerine takmak mı mantıklı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.

Bazı dizüstü bilgisayarlarda hdd'yi değiştirmek için neredeyse bütün kasayı, alt kapağı, ekranı, klavyeyi vs. sökmek gerekiyor, diğerlerinde ise alt kapaktaki disk bölmesini sökmekten ibaret. Eğer sizinki ilk yazdığımdaki gibi zahmetliyse, kızak alıp SSD takmak daha mantıklı.

Bazı dizüstü bilgisayarlarda hdd'yi değiştirmek için neredeyse bütün kasayı, alt kapağı, ekranı, klavyeyi vs. sökmek gerekiyor, diğerlerinde ise alt kapaktaki disk bölmesini sökmekten ibaret. Eğer sizinki ilk yazdığımdaki gibi zahmetliyse, kızak alıp SSD takmak daha mantıklı.
Evet, bu sıkıntılı bir durum. İlk denemede laptopun çoğu yeri çizilebilir. Fakat tecrübeliyse neden olmasın?

Evet, bu sıkıntılı bir durum. İlk denemede laptopun çoğu yeri çizilebilir. Fakat tecrübeliyse neden olmasın?

Çizilmenin ötesinde, mesela klavye çok ince şerit gibi bir kabloyla anakarta alttan bağlanmış oluyor, yukarıdan bakınca görünmüyor. Klavye biraz hızlı çekildiği takdirde o kablonun ve anakarttaki pinlerin zarar görme ihtimali var. Üreticiler kendi teknik servisleri kullanılsın diye ufak tuzaklar kurabiliyor kullanıcılara :) Youtube 'da aynı modelin ssd değiştirme videosu izlenmeden veya üreticinin sitesinden montaj kılavuzu indirilmeden bodoslama girişilmemeli eğer ssd için tüm kasayı sökmek gerekiyorsa.

@280505 İkinci HP laptopumu kullanıyorum. Model çok bilindik olmadığı için fanları temizlemek istediğimde kapağı açamamıştımm. Meğersem kaymayı önlemek için kullanılan plastiklerin altında da vidalar varmış. Bunu fark etmediğim için laptopun bağlantı girişlerinin üstündeki iki tane plastik kırıldı ve çokça çizik aldı. Kemirilmiş gibi duruyor. Aynı şekilde birleşik klavye olmadığı için tuşları tek tek sökmek gerekebiliyor temizlik sırasında. İşkence gibi resmen.

Kullandığınız dizüstü bilgisayarın markası nedir acaba ?
HP 15 Ay 100nt
Şöyle bir durum var yorumlarda yazan arkadaşın dediği gibi plastiklerin altında da vidalar var.Söküp takmak benim için mesele olan kısmı değil sadece hangisi daha iyi olur diye merakımı gidermek istemiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı