Dizüstü bilgisayardan kıvılcım çıkıyor

Tam şu aradan çıkıyor kıvılcım. Ekranı hareket ettirdiğim zaman.
Sıcaklık değerleri sürekli normal. Kıvılcım çıktığında da.
Eki Görüntüle 453795
Sıcaklık değeri ile alakası yok. Statik bir deşarj olabilir. Kullanılan ortam ve temas eden materyaller etki edebilir. Servise gönderin. Yukarıda dendiği gibi, size önereceğimiz testleri gerçekleştirmeniz mümkün değil.

Garanti kapsamındaysa tabi ki servise gönderin, yok değilse ve el beceriniz varsa (neyi nereden ve nasıl söktüğünüzü unutmadan) söküp kısa devre yapan kabloyu makaron yada en kötü ihtimalle elektrik bandı ile sarın.

Sıcaklık değeri ile alakası yok. Statik bir deşarj olabilir. Kullanılan ortam ve temas eden materyaller etki edebilir. Servise gönderin. Yukarıda dendiği gibi, size önereceğimiz testleri gerçekleştirmeniz mümkün değil.
Dizüstü bilgisayarımı hareket ettirdiğim zaman içinde birkaç nesne oynuyor. O yüzden olabilir sanırsam. :/
Servise götüreceğim o zaman. :(

Kablosal bir problem olabileceği gibi, metal ( ki bu düşük bir ihtimal ) in birbirine sürtünmesinden de kaynaklanıyor olabilir.
Servisi çoğumuz sevmiyoruz ancak donanımsal işler uzmanlık ve ekipman gerektirdiğinden dolayı elle müdahele etmek kesinlikle son çaredir.

@Taptic
Peki bu sizce, ürünü yeni bir ürünle değiştirmeden düzeltilebilecek bir sorun mu?
Açıkçası tekrar yeni bir ürünle değiştirilmesini istemediğimden, servis dışında bir öneri sunun demiştim.

@Taptic
Peki bu sizce, ürünü yeni bir ürünle değiştirmeden düzeltilebilecek bir sorun mu?
Açıkçası tekrar yeni bir ürünle değiştirilmesini istemediğimden, servis dışında bir öneri sunun demiştim.

Donanımsal bir hata ise, parça değişimi ile çözülür. Kronik ve ağır bir sorun ise, PC değişimi yapılır. Muhtemelen, ülkemiz standartları gereğince kullanıcı hatalı bulunur. Siz yine de gönderin derim.

@Taptic
Muhtemelen Ekran kablosu elektrik kaçırıyordur. Detaylı göstermediğin için; tahminden öteye gidemiyorum. Servise götürmeden halletme şansın çok yüksek. Ama bu konularda becerin yoksa, başka seçeneğin yok. :)))
Ayrıca patlama olmaz ama kısa devre yaptırma ihtimalin yüksek. :))))))

@Taptic Arkadaşlar kıvılcımın çıktığı yeri ve sebebini buldum.
Kıvılcımın çıktığı yer burası: (TUR yazısının altındaki açıklık)
9B12B704-5A0C-4703-8A34-A3E250972A8E.jpeg

Fark ettiyseniz hafif bir açık var. İşte tam o açıktan kıvılcım çıkıyor. Ancak o açığı kapattığımda herhangi bir kıvılcım çıkmıyor. Ekranı arkaya doğru ittiğimde açık büyüyünce kıvılcım açığa çıkıyor. O açığın sebebi ise şarj girişi yerindeki çöküklük. O çöküklük sadece sağ tarafta var. Sanırsam servise gitmeden onu düzeltebilirim. Şu anlık aklıma orayı bantlamak geliyor, sizin fikirleriniz neler?
Çöküklük:
0297ECF1-DC77-4841-A181-28E9F852C461.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı