Dizüstü kullanım esnasında rastgele donmalar

Lordran11

Hectopat
Laptopumla başlıkta bahsettiğim gibi 10 gündür rastgele donmalar yaşıyorum. Bu donmalar operada arama kısmına yazarken olsun, oyun oynarken performansta sorun yokken donup kaldığı yerden devam etmeler olsun, Discordda kanal değiştirirken veya uygulamalarda sağ tıklarken donma olsun bu tarz şekillerde karşıma çıktı.

Bunun yanı sıra bilgisayar açılışında da repairing C de takılmalar oluyor, bazen siyah ekran geliyor mouse hareket ediyor ama PC hala kullanılamıyor ve bu beni düğmeden kapatmaya zorluyor. (Bu tamirlere süre tanıdım ancak 3 saat %12 den ilerleme kaydetmedi.) Bu sorunun yazılımsal olabileceğini düşünüp Combofix, ASC, ve Malwarebytes ile tarattım ancak casus ve kötü amaçlı yazılımlara rastlamadım. C'yi özelliklerden onarmayı denedim, benim seçtiğimde onarma yaptığında onarmalar tamamlandı ve bilgisayar açıldı ancak bu onarmalar sorunuma çözüm olmadı.

Bunlara rağmen yine de Windows kurtarma kısmından her şeyi sil seçeneğiyle dün yeniden yükledim. Bugün opera discord gibi basit uygulamar yüklü olmasına rağmen hala kasma ve donma yaşamıyorum fakat yaşadığım açılmama sorunu düzeldi. Sizden ricam ise şu -sorunun %99 ihtimalle HDD'den kaynaklı olduğunun farkındayım- farklı sorunlar için yürütebileceğim testler ve programlarınız varsa veya bu tarz sorun yaşayıp sorunu çözdüyseniz bu konunun altına yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1540291424746.png

Health kısmı bu şekilde, error scan kısmı da ilk üç satırda 7-8 damaged block bulunca tamamını beklememe gerek kalmadığını anlayıp kapattım. Endişem harddiskimi değiştirdiğimde bu sorundan başka bir donanımdan kaynaklı kurtulamayacağım yönünde. Bu yüzden varsa başka uygulama sormuştum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı