Dizüstü PC Yükseltilebilir mi?

Dizüstüler yükseltilmiyor diye biliyorum ama üstüne basarak söylüyorum modelden modele göre değişebilir modelinizi internette araştırın. Anakart modelini öğrenmek için ise çeşitli programlar var onları kullanabilirsiniz.
 
Windows+r tuşuna birlikte bastıktan sonra açılan pencereye DxDiag yazın, ardından enter tuşuna basın.

Açılan pencerede bilgisayarın sahip olduğu tüm sistem verileri bulunmaktadır. Bilgisayarın adı, işletim sistemi, dili, anakart sistem üreticisi (marka), anakart sistem modeli, BIOS, işlemci, RAM, disk belleği dosyası ve DirectX sürümü bilgileri yer alacaktır.
 
Merhaba, dizüstü bilgisayarımın sistemini yükseltmek istiyorum. Anakart modelini vb. nasıl öğrenebilirim?

Dizüstünde anakartlar o laptopa özeldir. Çok minimal bir değişiklik yapabilirsiniz aynı serinin bir üst anakartını alarak. SSD yoksa takın, bir de RAM'i yükseltebilirsiniz en mantıklısı.
 
Ram ve SSD kolaylıkla yükseltilir ve sistemin rahatlar. Ama kalan donanımları yükseliyor olsa bile yaptığına değmez. Masraflı olur. Ki her laptop yükselmiyor.
 
Bu program ile öğrenebilirsin. SSD, bellek takviyesi yapabilirsin.
55.png
 
Neyini yükselteceğinize ve modeline bağlı olarak neredeyse her laptopta RAM ve SSD yükseltilebilir. Bazı eski ve çok pahalı modellerde işlemci değişimi de olabiliyormuş sanırım lakin emin değilim.
 
RAM yükseltirsin SSD ekliyebilirsin. Sistem bilgilerini öğrenmek için ise GPU-Z veya AIDA64 vb. uygulamalar kullanabilirsin.
 

Geri
Yukarı