DJI 4 Standart vs DJI 5 Pro Adventure

Furkan0634

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, çok kararsız kaldığım bir konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum, hafta sonları ve yazın yıllık izinde eşimle geziyoruz, gezdiğimiz yerleri çekmek için kamera almak istedim, DJI 5'e focuslanmışken inceleme videolarını, ihtiyaçlarımı ve fiyatını göz önünde bulundurunca 10k ya standart Action 4 kamerayı aldım MediaMarkt'tan, şu an Almanya'dan 344 euro ( 17.000 TL) ya Osmo 5 Pro adventure alabiliyorum. Türkiye fiyatından 5 bin TL kadar daha ucuz. Bu aldığımı iade edip alayım dedim ama yine de 7 k fark olacak arada, tabii bir de taksitli alamayacağım, tax free de yok sanırım, sizce 4'dü kullanıp yoluma mı bakayım 5 adventure mi alayım, benim durumuma ve şartlarıma göre değerlendirirseniz çok sevinirim. İlk kameram olacak.

Kanka DJI Türkiye yetkili distürbitörünü arayıp sormalısın. Instagram 360 kameralarda yurt dışı bir ürünü parasını versen bile Türkiye'de tamir ettiremiyordun, garantisi de geçersizdi.

DJI kısmını bilmiyorum yurt dışı ürünlerle ilgileniyorlar mı, sormak lazım.

5 Pro tabii ki daha iyi gece çekimi olarak öne çıkıyor. Geçtiğine değer.

Yalnız 7K az değil. Seni zora sokacaksa girme. DJI 4 de idare eden bir kamera.

Kanka DJI Türkiye yetkili distürbitörünü arayıp sormalısın. Instagram 360 kameralarda yurt dışı bir ürünü parasını versen bile Türkiye'de tamir ettiremiyordun, garantisi de geçersizdi.

DJI kısmını bilmiyorum yurt dışı ürünlerle ilgileniyorlar mı, sormak lazım.

5 Pro tabii ki daha iyi gece çekimi olarak öne çıkıyor. Geçtiğine değer.

Yalnız 7K az değil. Seni zora sokacaksa girme. DJI 4 de idare eden bir kamera.

Garanti için Almanya'ya cihazı göndermekte sorun yaşamam arkadaşım her ay gidip geliyor. Hem adventure hem 5 Pro olacak. 7K değil de 3-4 k fark olsa belki alırdım. Kamerayı ne kadar aktif kullanacağım onu da bilmiyorum açıkçası. Gece çekimi çok az yapacağım için 4'e kaydım çünkü düşündüm biz hep gündüz geziyoruz. Gezerken bir günde 1 - 1.5 saaten fazla kayıt yapar mıyız bir tek onu bilemiyorum. Ama powerbank şarj edebiliyor sanırım en kötü onu kullanırım dedim. Stick içinde 400 yl ye falan yan sanayi ürünler var sanırım.

Garanti için Almanya'ya cihazı göndermekte sorun yaşamam arkadaşım her ay gidip geliyor. Hem adventure hem 5 Pro olacak. 7K değil de 3-4 k fark olsa belki alırdım. Kamerayı ne kadar aktif kullanacağım onu da bilmiyorum açıkçası. Gece çekimi çok az yapacağım için 4'e kaydım çünkü düşündüm biz hep gündüz geziyoruz. Gezerken bir günde 1 - 1.5 saaten fazla kayıt yapar mıyız bir tek onu bilemiyorum. Ama powerbank şarj edebiliyor sanırım en kötü onu kullanırım dedim. Stick içinde 400 yl ye falan yan sanayi ürünler var sanırım.

Kanka dediğin şartlarda alınır. Zaten bu kameralar insan icadı gibi değil performansı, ayarlamaları falan kullandıkça şaşırdığım teknolojiler var.

Bende Insta360 X5 var bende DJI kısmından bir şeyler bakıyorum kendime. Gerçekten şaşırtıcı kameralar var her daldan.

Senin durumunda geçerdim ben olsam.

Yanında fazladan batarya taşıyabiliyorsun. Bir de bataryaları içine koyabileceğin içine 4,5 tane batarya alan powerbank ve batarya kutusu vardı bildiğim kadarıyla o ürüne de bak derim. İçine yedek bataryalarını atarsın şarjları hep 100 olur.

Kanka dediğin şartlarda alınır. Zaten bu kameralar insan icadı gibi değil performansı, ayarlamaları falan kullandıkça şaşırdığım teknolojiler var.

Bende Instagram 360 X5 var bende DJI kısmından bir şeyler bakıyorum kendime. Gerçekten şaşırtıcı kameralar var her daldan.

Senin durumunda geçerdim ben olsam.

Yanında fazladan batarya taşıyabiliyorsun. Bir de bataryaları içine koyabileceğin içine 4,5 tane batarya alan powerbank ve batarya kutusu vardı bildiğim kadarıyla o ürüne de bak derim. İçine yedek bataryalarını atarsın şarjları hep 100 olur.

Arkadaşım 2-3 güne geliyor. Türkiye'den aldığım standart 4 kargoda şu an halen karar veremedim.

Ben de tripod bakıyorum kendime arkadaşın hangi ülkeden ürün getiriyor? Yardımcı olur musun? Ablamlar çıkıyor da en azından 2 haftadan aşağı yurt dışına gidecek gibi durmuyorlar.

Munihte şu an, MediaMarkt'tan alacak, eğer istersem. Sitesinden baktım DJI Osmo 5 adventure 344 euroya düşmüş.

Fiyat iyi de ben cidden kullanacak mıyım onu kararlaştıramıyorum aslında. Sonuçta 7K fark var arada.

Gece çekimleri vs kullanırsın bence.

Aslında o 7K'ya tripod alınabilir. Bilmiyorum çok seçenek var bende kendime hala ikinci bir kamera seçemedim. Kendinden tripodlu pocket 3'mü alsam, yoksa tripod ayrı, bir de DJI 5 Pro mu alsam bir türlü seçemedim. Tripod alıp sadece telefondan da çekim yapabilirim günümüz IPhone'leri inanılmaz çekim yapıyor gözlerin ayırt edemeyeceği fark var.

Bütçe 50,60 k'ya çıktığında yanında tripoduyla gelen Sony FX sınıfından kameralar da giriyor işin içine. Kendisinden Zoom lensi olan profesyonel Sony gibi kameralar mesela optik Zoom yapabiliyor.

Optik zoom çok fark yaratıyor. IPhone'lerde optik değil sanal Zoom kullanılır mesela optik yakınlaştırma yapan kameralar cam gibi yakınlaştırabiliyor.

Seçenek çok dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı