DLSS 3 Frame Gen generation tüm kartlara açılacak iddiası

• Konuyu başlatan qau
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 352

qau

Decapat
Daha fazla  
Biliyorsunuz ki DLSS 3 Frame Generation RTX 4000 serisi kartlarına özeldi ve kartı diğer kartlardan ayırt eden en büyük özellik buydu. Bu DLSS 3 Frame Generation'un RTX 3000 hatta RTX 2000 serisi kartlara da kullanıma açılabileceği iddiası konuşuluyor. RTX 4000 serisi kartlarının üretimi durduruldu ve bunu yapmamaları için artık hiçbir neden yok gibi de bildiğiniz gibi. Yakın zamanda da RTX 5000 serisi duyuruldu bildiğiniz üzere ve bu kartların da en büyük özelliği DLSS 4 multi Frame Generation olacak. Peki oldu da DLSS 3 her kullanıcıya erişimi açıldı diyelim ileride de DLSS 4 Multi Frame Generation'ın da açılması olası değil midir?

Açılması kadar ne kadar verimli olacağı da tartışma konusu. Frame Gen. performansı sanal karelerle artırırken gerçek kare performansını düşürüyor. Dlss'de ayni şekilde. Yeni Dönüştürücü Model kaliteyi arttırdı ama eski kartlarda gerçek performansı hatrı sayilir miktarda düşürüyor.

2060 kullanan adam FG acabilse bile onun da limiti var. FG sihirli bir değnek değil sonuçta, kartın kendisi ne kadar güçlüyse o kadar performans verebiliyor. Birde şuan son kullanıcıya sattıklarından çok daha fazlasını AI firmalara, veri merkezlerine satıyorlar. Ayrica İPhone kaç nesil güncelleme ve son yazilim desteği veriyor, hangi sene satışları gerçekten düştü?

Tepki alacaklarını da düşünmüyorum bu arada. G-Sync için de aynı şeyleri dediler sonra geri adım attilar, ne kadar tepki aldılar?

DLSS donanımsal diyorlardı kendi kendilerini yalanlarlar böyle bir şey olursa.
Donanımsal değil aslında tam olarak.

2000 ve 3000 serisi RTX kartlarda da AI Core var, ancak 4000 serisi kartlarda ki gibi optical flow performansı vermediği için NVIDIA bu özelliği açmamış.

Yazılım güncellemesiyle daha az kaynak kullanacak şekilde çalışır mı orasını pek anlamam ama @Erenkhan'ın dediği gibi sihirli değnek değil, kartın mimarisine göre sonuç veriyor.

Donanımsal değil aslında tam olarak.

2000 ve 3000 serisi RTX kartlarda da AI Core var, ancak 4000 serisi kartlarda ki gibi optical flow performansı vermediği için NVIDIA bu özelliği açmamış.

Yazılım güncellemesiyle daha az kaynak kullanacak şekilde çalışır mı orasını pek anlamam ama @Erenkhan'ın dediği gibi sihirli değnek değil, kartın mimarisine göre sonuç veriyor.
2000 serisi zaten bayağı eskidi ama 3000 serisinin elini kolunu bağlayan asıl durum 3050 kartları özünde. Nvidia yöneticilerinden birinin röportajına denk gelmiştim geçenlerde, eski nesil kartlara getirmek istiyoruz ama tüm seriye getirmek istediğimiz için problemler yaşanıyora getiriyordu lafı.

3060 ve üstünde verimli çalışacağı aşikar ama 3050...

Zaten öyle olacak, dlss3 getirecekler 3 serisine. Ben de diyecem ki ne gerek var zaten oynadığım oyunu akıcı oynuyorum. 144hz gibi daha akıcı bir şey pek umrumda değil. İşim gücüm yok 5 serisine şimdiden o kadar para dökemem, seneye belki yükseltirim 5 serisine dedikten sonra olay kendi adıma kapancak :)

2000 serisi zaten bayağı eskidi ama 3000 serisinin elini kolunu bağlayan asıl durum 3050 kartları özünde. Nvidia yöneticilerinden birinin röportajına denk gelmiştim geçenlerde, eski nesil kartlara getirmek istiyoruz ama tüm seriye getirmek istediğimiz için problemler yaşanıyora getiriyordu lafı.

3060 ve üstünde verimli çalışacağı aşikar ama 3050...
Reddit'te gördüm bende şimdi, Çinliler Multi Frame Generation özelliğini 4000 serisi kartlarda açmayı başarmışlar. Burada da aynı muhabbet var Flip Metering's frame stabilizasyon teknolojisi karta mı gömülü mü yoksa sürücü güncellemesi belli değil. 4X frame generation düzgün çalışmaz ama 3X frame generation üst seviye RTX 4000 serisi kartlar da çalışabilir demişler. İlginç gelişmeler...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten öyle olacak, dlss3 getirecekler 3 serisine. Ben de diyecem ki ne gerek var zaten oynadığım oyunu akıcı oynuyorum. 144hz gibi daha akıcı bir şey pek umrumda değil. İşim gücüm yok 5 serisine şimdiden o kadar para dökemem, seneye belki yükseltirim 5 serisine dedikten sonra olay kendi adıma kapancak :)

Triple AAA single player oyun düzgün çıkmıyor zaten artık, 4K 144 FPS üstü düşünmüyorsan ya da çok eski bir ekran kartın yoksa eğer 5000 serisi kart pek mantıklı gelmiyor bana da. GTA 6 için 6090 (7090...) kovalarız artık. Şimdilik 4090 ile devam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı