DLSS 3 Kırıldı, RTX 2070 ile Çalıştırıldı

Muhtemelen bu iddia gerçek ancak delil paylaşılmamasının 2 sebebi var bence: birinci sebep görüntü kalitesinde düşüklüğü yada FPS droplar, ikincisi NVIDIA bu arkadaş ile iletişime geçmiş olabilir. Çünkü teoride çalışacağı ancak kalite konusunda problemler olduğunu iddia etmiş NVIDIA. Yani ya NVIDIA yalan söyledi kalite iyi bir sorun yok ve bu yüzden arkadaş ile iletişime geçtiler yada NVIDIA haklı çok fazla drop veya görüntü kalitesi düşüklüğü var.
 
İddia kanıtlanırsa Nvidia'nın ne yapacağını çok merak ediyorum. Performans artışı az buz değil. 30 serisi güçlü ve uzun ömürlü olabilir fakat fazladan performansa kimse hayır demez.
 
İsteseler yazılımsal olarak getirip en azından 3000 serisi kullanıcılarının gönlünü alabilirlerdi. Bu mesela şey gibi ray tracing gibi düşünüyorum. 1000 serisinde de var ama performansı rezalet.
İşin garibi AD102 çipi GA102'ye çok benziyor. Blok diyagramında bile bütün parçaların düzeni aynıydı yanlış görmesiysem. (FP32, INT32, Tensor çekirdekleri vs)
 
Benim anladığım aynı yazılımı (DLSS) birinde direk kullanabilirken diğerinde ise sadece harici donanımı da devreye alarak (DLLS frame generation) kullanabiliyoruz. Bu açıdan bakıldığında kırılması mümkün ancak stabil olarak çalışamaz donanım eksikliğinden dolayı. Nvidia istese bunu farklı bir yazılım ile çözebilir ancak bunu yapması için DLLS frame generation'ı tamamen devre dışı (donanımı) bırakması gerekecek. Bunu da ray tracing'de olduğu gibi yapacaklarını sanmıyorum. İyi haber şu DLSS tek bir yazılım olduğu için yapılan her iyileşme herkesi kapsayacak. Muhtemelen 5000 serisinde de DLLS frame generation 2.0 ile donanımı eskiden şöyleyken şimdi böyle oldu (önceki nesiller ray tracing mantığı) diyerek yoluna devam edecekler. Bu şekilde her seride insanları yeni nesil ürünler almaya zorlayacaklar gibime geliyor. (Bonus: mining işi bitti nvidia'ya para gerekiyor) :)
 
İşin garibi AD102 çipi GA102'ye çok benziyor. Blok diyagramında bile bütün parçaların düzeni aynıydı yanlış görmesiysem. (FP32, INT32, Tensor çekirdekleri vs)
En büyük farkı bu.
 

Dosya Ekleri

  • 1005-block-diagram.jpg
    1005-block-diagram.jpg
    431 KB · Görüntüleme: 72
Biliyorum ama önbellek eklemek tek başına büyük bir yenilik değil, ben FP ve INT birimlerinin yanına yeni birimler veya SM'lerin yapısının değişmesini bekliyordum. RDNA mesela GCN'ye göre köklü bir değişimdi CU bazında.
Yeniliğin önbellek olduğunu söyleyen olmadı ki yukarıda işaretledim neyin yeni olduğunu.
 

Geri
Yukarı