DLSS vs FSR

Dlss son sürümünü denemedim ancak bu sisteme geçmeden önce rtx 2070sli sistemimde kalite moduna açsam dahi çok kötü görünüyordu. Bulanık sorunu çözülmüş ise gideri olur. Ancak şu an dlssde açtığında oyun grafik kalitesi artıyor diyorlar ne derece doğru bilmiyorum. Fsr de dlss de kötü Yani benim için. 60 FPS olsun kaliteli olsun

Grafik düşürme olayı oyundan oyuna değişiyor. Çıkışını DLSS ve RT ile birlikte yapmış oyunlarda genelde güzel çalışıyor. RDR2'de görüntüyü mahvediyor.
Bazı oyunlarda görüntüyü bayağı kötüleştirdiğini duymuştum, ciddi oranda piksellik katıyordu sanırım. Benim en rahatsız olduğum şeydir oyunda aşırı piksellik görmek. Daha iyi yaptığı oyunlar da var deniliyor ama emin değilim.

En son Cyberpunk 2077'de FSR 2.1 kalite açtım bir fark göremedim, FPS sorunu yaşamadığımdan kapattım geri. Bilmiyorum bana güzel geldi. DLSS de güzel gelmişti az tecrübe etmiş olsam da.

Bir DLSS 3.0 varmış yeri göğü inletecekmiş, bunu kullanamayanlar alt tabaka insan olacakmış diyorlar ama dur bakalım.
Hocam çoğu oyunda aşırı pikselleşme oluyormuş; ne derecede doğru acaba, çok oyun deneme şansınız oldu mu?

Daha iyi yaptığı oyunlar da var deniliyor ama emin değilim.

Aslında bu çok değişken bir olay ve teknik olarak pek mümkün değil pek fakat düşük çözünürlükten renderlandığı için atıyorum ufak mesafede normalde daha keskin olan görüntüler biraz yumuşama kazandığından bir göz yanılması yaratıyor. Photoshop'ta kırptığın görselin kenarlarını yumuşatırsın ya öyle düşün. Ama RDR2 gibi bazı oyunlarda bu ters tepiyor yumuşama yerini bozulmaya bırakıyor, bazı yüksek karelerin çizildiği oyunlarda ise motion blur köklenmiş gibi bir his yaratabiliyor.

Aslında bu çok değişken bir olay ve teknik olarak pek mümkün değil pek fakat düşük çözünürlükten renderlandığı için atıyorum ufak mesafede normalde daha keskin olan görüntüler biraz yumuşama kazandığından bir göz yanılması yaratıyor. Photoshop'ta kırptığın görselin kenarlarını yumuşatırsın ya öyle düşün. Ama RDR2 gibi bazı oyunlarda bu ters tepiyor yumuşama yerini bozulmaya bırakıyor, bazı yüksek karelerin çizildiği oyunlarda ise motion blur köklenmiş gibi bir his yaratabiliyor.
Anladım hocam, çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı