DNS tavsiyesi

Makaleler
24
Herkese merhaba. Bilgisayarımda kullanmak üzere güvenli bir DNS arıyorum. Antivirüs olarak Bitdefender Total Security 2018 kullanıyorum, internet servis sağlayıcım Türk Telekom. Önerilerinizi belirtebilir misiniz, teşekkür ederim.

VPN istemiyorsunuz değil mi? Eğer istediğiniz DNS ise buyrun... #Yandex DNS
Merhaba. Yandex'i gözüm tuttu gibi, daha önce birkaç ürününü kullanmıştım ve memmun kalmıştım. Siz kullandınız mı, hız ve güvenlikte bu mu daha iyi yoksa bir de GoogleDNS varmış o mu? Yorumunuz için teşekkür ederim.
Simple DNSCrypt - Official Project Home Page
Bu uygulama tavsiyemdir. Ancak gerçek bir güvenlik istiyorsanız sunucu kiralayıp DNS+VPN server kurup kendi kişisel sunucunuz üzerinden internete çıkabilirsiniz.
Uygulamalara çok sıcak bakmıyorum ikinci çözümünüze de gerek yok diye düşünüyorum ama yine de çok teşekkür ederim.

Merhaba. Yandex'i gözüm tuttu gibi, daha önce birkaç ürününü kullanmıştım ve memmun kalmıştım. Siz kullandınız mı, hız ve güvenlikte bu mu daha iyi yoksa bir de GoogleDNS varmış o mu? Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bi ara kullanmıştım. Tavsiyem güvenlik konularında öyle çok evham yapmayın. Direkt saldırıya uğramadıkça yüksek güvenlik ile donanmaya gerek yok bence. Zaten direkt saldırıya maruz kalacaksanız da elinizdeki programlar da öyle çok işe yaramayacaktır. Kişisel kullanım için en önemli şey dikkattir. Neyi indirdiğinize dikkat ederek, program kurarken neyi onayladığınıza dikkat ederek çok basit ve kolay bir şekilde kendinizi korumanız mümkün...

Yandex DNS kullanacaksanız normal olanı kullanın. Safe olanı biraz daha yavaştır. (En azından benim deneyimim öyle oldu.)

"Google mı, Yandex mi?" dersen, ben Yandex derim. Tabii Google da kullanabilirsiniz. Tercih size kalmış. [emoji4]

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı