Huso112
Hectopat
- Makaleler
- 1
Linux'u bıraktınız yaniAna makinemde kurulu. Diger sistemimde de FreeBSD kurulu.
Linux'u bıraktınız yaniAna makinemde kurulu. Diger sistemimde de FreeBSD kurulu.
Linux'u bıraktınız yani![]()
Hocam işte ben de FreeBSD sysVinit yerine OpenRC kurabilsem neden olmasın bir Triple boot ama sysVinit'i sevmiyorum.Linux'suz olur mu hic?Yaninda Fedora ve Arch kurulu.
![]()
Sudo grafiksel uygulamaları açmak için daha uygun. Şuan Linux Mint sistemde doas var ancak bazı uygulamalar bağımlılık olarak sudo’yu ekliyor. Bu yüzden şuan tamamen silemiyorum ve shell scriptlerin bazıları onu kullanıyor.Yani son kullanıcı doas’ı kullanmasında fayda var. Çünkü basit, güvenli ve hızlı. Bu arada doas mı yoksa sudo mu kullanıyorsunuz ?
Anladım hocam.Sudo grafiksel uygulamaları açmak için daha uygun. Şuan Linux Mint sistemde doas var ancak bazı uygulamalar bağımlılık olarak sudo’yu ekliyor. Bu yüzden şuan tamamen silemiyorum ve shell scriptlerin bazıları onu kullanıyor.
OpenBSD’de şöyle bir saçmalık var, Linux katmanı yok. Neden? Güvensiz(?) Multilib yok. Neden? Güvensiz(?)NetBSD kullaniyorum. OpenBSD ve FreeBSD ile cozunurluk sorunu yasiyorum, o yuzden kullanamiyorum.
Nefret belki ? Ayriyeten portlar FreeBSD'de aşırı kolay. Nerdeyse "Linux kullanma, bütün programları (Linux'un) hep bizde var" diyor.OpenBSD’de şöyle bir saçmalık var, Linux katmanı yok. Neden? Güvensiz(?) Multilib yok. Neden? Güvensiz(?)
Yani harbiden 6,5 MB'ye bloat diyorsanız, herhalde tost makinesi kullanıyorsunuz.
Ondan sonra herkes başladı; bloat, riskli, çoğu kullanıcı için kullanışsız...
Boyut ile bir yazılımı bloat olarak göstermek, 500 IQ.
Doas ve sudo arasında bir sürü hız karşılaştırması yaptım, sudo bazen çok yavaşlıyor. Doas ise genellikle bayağı hızlı oluyor. Bloat Binary'nin boyutu ile bakılmaz, loc ile bakılır.
Çünkü öyle. Bir sürü kimsenin dokunmadığı özellik var. O zaman sana sorarım, eğer kimse kullanmıyorsa, bunlar niye burada olsun? Niye boşu boşuna açıktan fazla faydası olmayan "özellik"ler bilgisayarda olsun?
Sudo ve Doas'ı uzun zaman boyunca kullanılınca hız farkı rahatlıkla anlaşılıyor. Sudo'yu kullanmak mantıklı değil.
@Huso112
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.