Doas vs Sudo

Yani son kullanıcı doas’ı kullanmasında fayda var. Çünkü basit, güvenli ve hızlı. Bu arada doas mı yoksa sudo mu kullanıyorsunuz ?
Sudo grafiksel uygulamaları açmak için daha uygun. Şuan Linux Mint sistemde doas var ancak bazı uygulamalar bağımlılık olarak sudo’yu ekliyor. Bu yüzden şuan tamamen silemiyorum ve shell scriptlerin bazıları onu kullanıyor.

Sudo grafiksel uygulamaları açmak için daha uygun. Şuan Linux Mint sistemde doas var ancak bazı uygulamalar bağımlılık olarak sudo’yu ekliyor. Bu yüzden şuan tamamen silemiyorum ve shell scriptlerin bazıları onu kullanıyor.
Anladım hocam.

@runit hocam rica edersem şu konuda yazrımcı olur musnuz ?

Yani harbiden 6,5 MB'ye bloat diyorsanız, herhalde tost makinesi kullanıyorsunuz.

Boyut ile bir yazılımı bloat olarak göstermek, 500 IQ.
Doas ve sudo arasında bir sürü hız karşılaştırması yaptım, sudo bazen çok yavaşlıyor. Doas ise genellikle bayağı hızlı oluyor. Bloat Binary'nin boyutu ile bakılmaz, loc ile bakılır.

Ondan sonra herkes başladı; bloat, riskli, çoğu kullanıcı için kullanışsız...

Çünkü öyle. Bir sürü kimsenin dokunmadığı özellik var. O zaman sana sorarım, eğer kimse kullanmıyorsa, bunlar niye burada olsun? Niye boşu boşuna açıktan fazla faydası olmayan "özellik"ler bilgisayarda olsun?

Sudo ve Doas'ı uzun zaman boyunca kullanılınca hız farkı rahatlıkla anlaşılıyor. Sudo'yu kullanmak mantıklı değil.

@Huso112

Boyut ile bir yazılımı bloat olarak göstermek, 500 IQ.
Doas ve sudo arasında bir sürü hız karşılaştırması yaptım, sudo bazen çok yavaşlıyor. Doas ise genellikle bayağı hızlı oluyor. Bloat Binary'nin boyutu ile bakılmaz, loc ile bakılır.

Çünkü öyle. Bir sürü kimsenin dokunmadığı özellik var. O zaman sana sorarım, eğer kimse kullanmıyorsa, bunlar niye burada olsun? Niye boşu boşuna açıktan fazla faydası olmayan "özellik"ler bilgisayarda olsun?

Sudo ve Doas'ı uzun zaman boyunca kullanılınca hız farkı rahatlıkla anlaşılıyor. Sudo'yu kullanmak mantıklı değil.

@Huso112

Anlıyorum ve kullanışsız olduğu konusuna ben de kaıtılıyorum, fakat çoğu script ve program sudo'yu kullanıyor. Bu yüzden son kullanıcı kullanmasa bile, dev.'ler kullanıyor. Yoksa ben de geçmek isterdim doas'a (şu an doas + sudo kullanıyorum. Sudo sadece programlar tarafında kullanılıyor. Ben ise doas kullanıyorum.)

Zaten boyut muhabbetini ben değil Linux kullanan bazı insanlar yapıyor. Ben onların dediğini eleştiriyorum. Yani 500 IQ olanlar onlar diyebilirim.

Hız konusunda kısa vadede bir şey görmedim. Uzun kullanımda göreceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı