Doberman beslenir mi?

Cemtastan23

Hectopat
Makaleler
1
Köpek beslemeyi düşünüyorum ve bazı alternatiflere bakıyorum. Köpeği bahçede besleyeceğim. Amacım beraber keyifli vakit geçirebileceğim bir dost olması yani bekçi köpeği değil ama en azından kendini koruyabilecek bir tür düşünüyorum. Daha çok kurt türlerine ilgim var ama dediğim gibi alternatiflere de bakıyorum. Bu tarz köpekler halk arasında canavar olarak tanımlanıyor ama bana göre kötü köpek diye bir şey yok, sahibinin yetiştirme tarzına bağlı. Tabii içgüdüsel olarak saldırmaya daha meyilli olduğunu biliyorum. Bu ilk köpeğim olacak ve ailemde küçük çocuk da var. Beslenmeye uygun bir köpek midir? Bu arada sırf estetik dursun diye kuyruk veya kulak kesme gibi saçma sapan işlemleri de yapmayı asla düşünmüyorum, niyetim "bak dobermanım var çok havalı" tarzı bir şey değil.

Belçika kurt siyah gözleri kırmızı olanlar çok güzel oluyor onlara baktınız mı?

Bende var o köpek karanlıkta gözleri çok güzel duruyor.
Yavru bulabilirseniz yavru alın.

Siyah Belçika kurdu şiddetle tavsiye ediyorum, 5 yıldır bakıyorum, daha iyi arkadaşım olmadı sanırım.
Köpek beslemeyi düşünüyorum ve bazı alternatiflere bakıyorum. Köpeği bahçede besleyeceğim. Amacım beraber keyifli vakit geçirebileceğim bir dost olması yani bekçi köpeği değil ama en azından kendini koruyabilecek bir tür düşünüyorum. Daha çok kurt türlerine ilgim var ama dediğim gibi alternatiflere de bakıyorum. Bu tarz köpekler halk arasında canavar olarak tanımlanıyor ama bana göre kötü köpek diye bir şey yok, sahibinin yetiştirme tarzına bağlı. Tabii içgüdüsel olarak saldırmaya daha meyilli olduğunu biliyorum. Bu ilk köpeğim olacak ve ailemde küçük çocuk da var. Beslenmeye uygun bir köpek midir? Bu arada sırf estetik dursun diye kuyruk veya kulak kesme gibi saçma sapan işlemleri de yapmayı asla düşünmüyorum, niyetim "bak dobermanım var çok havalı" tarzı bir şey değil.

WhatsApp Image 2023-05-04 at 16.18.34.jpeg

Son düzenleme:
Bende var ama bulmak biraz sıkıntılı ve pahalı bir köpek eğitimlisi 30 40k satılıyor veteriner dediğine göre.

Beninkinin gözleri kırmızı sizinki nedir?
Mesajı tekrar düzenleyip görsel ekledim hocam, maalesef bulmak çok zor, dişi bulamıyorum büyük sıkıntı içerisindeyim bu konuda. Geni kırmakta istemiyorum ne yapacağımızı şaşırdık. Eğitimli almak şart değil zaten fazla açık köpek, güzel bir eğitimi kendiniz bile verebilirsiniz.

Doberman 10 numara köpektir. Zamanında besledim çok sadık bir ırk. Güzel yetiştirirsen asla saldırgan olmaz. Zaten köpeği saldırgan yapan sahibidir. Ben pitbull da besledim, rotweiler da domerman da. Dobermanın sıçrama yeteneği muazzamdı çivi gibi çevik hayvan. Evde zor olur ama. Aşırı enerjikler.
WhatsApp Image 2023-05-04 at 16.18.25 (1).jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı