Dövme için görüşler

Yaptırılacaksa ileride pişman olmayacağınız, vücudun uygun yerlerine yaptırılacak bir çok dövme çeşidi var. İşi bilen birine yaptırmak gerek.

Dinsel boyuta geçersek, bu kadar tecavüzcünün, katilin içindeyken bunu tartışmak çok doğru olmaz. Bunun için uygun kişilere veya forumlara danışılmalı. :)

Merhaba, yaptırmayı düşündüğün dövme desenini bir A4-A3 kağıdına çıkartıp odanın bir tarafına asabilirsin, birkaç hafta geçtikten sonra seni rahatsız etmeye başlarsa o kağıdın varlığı o zaman yaptırmazsın eğer mutlu olursan diğer insanların görüşlerini alarak daha sağlıklı bir karar alabilirsin. Bu taktiği bir tanıdığım yaptıracağında böyle araştırırken görmüştüm, o uygulamamıştı ancak faydası olabilir.

Merhaba, yaptırmayı düşündüğün dövme desenini bir A4-A3 kağıdına çıkartıp odanın bir tarafına asabilirsin, birkaç hafta geçtikten sonra seni rahatsız etmeye başlarsa o kağıdın varlığı o zaman yaptırmazsın eğer mutlu olursan diğer insanların görüşlerini alarak daha sağlıklı bir karar alabilirsin. Bu taktiği bir tanıdığım yaptıracağında böyle araştırırken görmüştüm, o uygulamamıştı ancak faydası olabilir.
Çok mantıklıymış aslında o taktik bayağı beğendim.

Yukarıdaki kağıt önerisini denesen iyi olur.

Özel değilse hangi dövmeyi yaptıracağını söyler misin? Belki biz de birkaç düşüncemizi aktarırız. ( Tabi ihtiyacın varsa. )

Ben de 5 yıl önce bıçak gibi bir dövme yaptırmayı düşünüyordum ama tamamen vazgeçtim. Gerçekten gereksiz ve pahalı buluyorum. Yani genel olarak dövmeyi sevmem. Zaten hiç kimsede güzel durmuyor. Ama anlamlı dövmeleri severim. Şu saatten sonra dövme yaptıracak olsam anlamlı dövme yaptırırım. :)

Dini kısmını ben de bilmiyorum.

Vücudun herhangi bir bölgesine dövme yaptırmak İslam dini açısından hiçbir sorun oluşturmaz. Diğer dinler için ne doğrudur bilmiyorum. Fakat Kuran'da dövme yaptırmanın yasak/haram olduğuna dair herhangi bir hüküm yok. Hadislerde geçebilir bu konu ile ilgili bir hüküm fakat doğruluğu kanıtlanamaz. Önce hadisi doğrulamanız gerek Kuran'a uygun olduğuna bakmanız gerek. Kuran'da kesin hüküm verilmemiş bir konu hakkında bir peygamber/insan karar veremez.

Vücudunuza zarar vermeyecek bir şekilde istediğiniz şekilde dövme yaptırın. Abdest sayılmaz, namaz kılınmaz, camiye girilmez vs. bu safsatalara inanmayın. Bir konunun dini açıdan doğru olup olmadığını öğrenmek için -farklı kaynaklardan- Kuran meali ve tefsirlerini okuyun. Bir şey Kuran'da haram olarak bildirilmemiş ise, haram sayılmaz. Dinen sakıncası yoktur dövmenin.

Önemli olan kalıcı bir dövme yaptırmamak. Sonra pişmanlık yaşamamak adına kesin bir karar verdikten sonra dövmenizi yaptırın.

30'lu yaşlarıma gelince ben de bir dövme yaptırmayı düşünüyorum.

İnsan vücudu bir tuval ise dövme çizilmiş bir resimdir. (y)

Dini olarak bakacak olursan, sana verilen bir vücuda hasar vermen haram olduğu ortada. Şahsen pek dindar biri değilimdir. Bence eğer istiyorsan istediğin her şeyi yapmalısın. "Ne olursa olsun."

Bunu birilerine sorman bence hata, kendine güveniyor musun kendine bunu sor. Kalıcı dövme yaptıracağın zaman için rahat edecek mi ? Bunu iyi düşün. Yemişim günahını milletin, belki sen günahsız birisin. Arkadaşların dediği gibi ileride ister sembolik isterse annem veya babam yazsın. İleride seni rahatsız edecek bir görüntü olarak kalacaksa vücudunda yaptırma.

Ben geçici dövme yaptıracağım rengarenk bir kelebek olabilir :) 2-3 ay kadar bir süre silinmeden kalabiliyor. İstediğim zaman yine yaptırırım. Şimdi değil zaten üniversiteyi kazandığım gün yaptıracağım çünkü okuyacağım bölümle ilgisi olacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı