Doğru undervoltaj yapıldığı nasıl anlaşılır?

Hurrakaan

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, ekran kartım Cyberpunk, PUBG gibi oyunlarda 90 dereceye kadar geldiği, hatta geçtiği için sorun aradım ve buldum. Voltajla alakalıymış. Ben de tabii ki düzeltmeye çalıştım kendi çapımda. Sizce fazla mı düşürmüşüm, ne yapmışım? Yardımcı olursanız sevinirim. FPS kaybı az biraz da olsa oldu. 70'e sabitledim, arada 60'a düştüğü oluyor. Ultra yüksek ayarlarda dereceyse 60-65 arasına kadar geldi. Sorunum çözüldü ama bir şeyi yanlış yapmış mıyım diye merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1765661830971.png
    1765661830971.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 13
  • 1765661962905.png
    1765661962905.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 15
Dostum ekran kartın ne? Biz ekran kartını öğrenmeden nasıl çok mu yaptın, az mı yaptın bilelim? Ayrıca ekran kartın tozluysa ya da macunu eskimişse de ısınır genelde. Değiştirirsen undervolt'a gerek kalmaz.

Evet arkadaşlar, ekran kartım Cyberpunk, PUBG gibi oyunlarda 90 dereceye kadar geldiği, hatta geçtiği için sorun aradım ve buldum. Voltajla alakalıymış. Ben de tabii ki düzeltmeye çalıştım kendi çapımda. Sizce fazla mı düşürmüşüm, ne yapmışım? Yardımcı olursanız sevinirim. FPS kaybı az biraz da olsa oldu. 70'e sabitledim, arada 60'a düştüğü oluyor. Ultra yüksek ayarlarda dereceyse 60-65 arasına kadar geldi. Sorunum çözüldü ama bir şeyi yanlış yapmış mıyım diye merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Undervolt değerleri yanlışsa stabilite sorunu yaşarsınız. Oyunun ortasında aniden çöker masaüstüne atar. YouTube'da detaylı undervolt yapma videoları var. Kendi kartınızın chipsetine göre undervolt videosu bulursanız kartınızın sweet Spot'una daha kolay ulaşırsınız.

Dostum ekran kartın ne? Biz ekran kartını öğrenmeden nasıl çok mu yaptın, az mı yaptın bilelim? Ayrıca ekran kartın tozluysa ya da macunu eskimişse de ısınır genelde. Değiştirirsen Undervolt'a gerek kalmaz.

Gigabyte Windforce RTX 3060 Ti 8 GB bakımla alakalı bir sorun değil boşta veya Fortnite Apex gibi oyunlarda normal değerlerde oynuyordum zaten işin içine PUBG Cyberpunk girince sorun çıkıyordu undervolt durumu düzeltti.

Undervolt değerleri yanlışsa stabilite sorunu yaşarsınız. Oyunun ortasında aniden çöker masaüstüne atar. YouTube'da detaylı undervolt yapma videoları var. Kendi kartınızın chipsetine göre undervolt videosu bulursanız kartınızın sweet Spot'una daha kolay ulaşırsınız.

2 saattir oyundayım atmadı bence sorun yoktur hocam ha :D o kadar teknik işlere girmek benim kafamı çok ağrıtıyor Allah'a emanet yaptım bişeyler deneme yanılma yöntemiyle şuan ekrandakinden daha farklı ayarlara geçtim sıcaklık bi tık yükseldi ama performans iyileşti.
1765669011074.png

Gigabyte Windforce RTX 3060 Ti 8 GB bakımla alakalı bir sorun değil boşta veya Fortnite Apex gibi oyunlarda normal değerlerde oynuyordum zaten işin içine PUBG Cyberpunk girince sorun çıkıyordu undervolt durumu düzeltti.

2 saattir oyundayım atmadı bence sorun yoktur hocam ha :D o kadar teknik işlere girmek benim kafamı çok ağrıtıyor Allah'a emanet yaptım bir şeyler deneme yanılma yöntemiyle şu an ekrandakinden daha farklı ayarlara geçtim sıcaklık bir tık yükseldi ama performans iyileşti.
Eki Görüntüle 2621548

1800 MHz'de stabilse hiç dokunmayın. Eğer çökerse aynı hızda voltajı biraz daha arttırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı