Dolandırıcı bilgisayarcıya ne yapılır?

Kurgu kötü hiç mi insan ekran kartının kutusundan karta bakmaz?
Arkadaşa verdiğim yanıtı veriyorum.
O da demiş abi burada 1050 Ti yazıyor demiş. O da ucuza getirmek için kutusuz aldım. Sonrada kutusuz kalmasın diye bu kutuya koydum demiş. Nefer'de inanmış.
Seni dolandıran adam sana kamera kaydını vermez ama senin m.. Dediğin adam seni dolandırmış.
Beni değil.
 
7000 TL'yi bu saflıkta birisinin harcamasını izin verenler neredeymiş merak ettim? Ailesi ve çevresinin de kendine hayrı yok sanırım. Komik bir olay ben de kahkaha attım, soğuk bir su içsin 1050 Ti'ın 7000 TL'ye itelendiği birisinden bilgisayarcıyı suçlayacak bir zeka pırıltısı beklemek zor.
 
İlk önce kendim arkadaşımla gideceğim ver parayı falan diyeceğim. (ses kaydı alarak) İtiraf ederse iş içten geçer. İnkar ederse kamera kayıtlarına bakmaya çalışcağım. Ki sildiyse rahat baktırır diye düşünüyorum.
Gerçekten baktırırsa ve saat gözüküyorsa kart ile zaten aynıdır. Ve dava açabiliriz.
 
Üçkağıtçı dolandırıcı bilgisayarcı, arkadaşıma kutusuyla 1050 Ti 4 GB verip 7 bin almış. Bir de 3050 diye satmış dolandırıcı herif. Bana kutusunu gösterdi ona sen enayi misin dedim. O da demiş abi burada 1050 Ti yazıyor demiş. O da ucuza getirmek için kutusuz aldım. Sonrada kutusuz kalmasın diye bu kutuya koydum demiş. Nefer de inanmış. Nefer'e söyledim. O da o dolandırıcıya söylemiş. Geri almıyor herif.
Bu dolandırıcıya ne yapılır?
@Karamurselee neye kahkaha attınız?
Kahkaha atanlar neye kahkaha atıyor?
Mahkemeye verin.
 
@Trerdem Hukuk sistemimizdeki bir saçmalığı sana söyleyeyim, uyarı olsun. Dediğin şey hem bir kanıt olarak sayılmıyor net bir itiraf alsan bile hem de izinsiz ses kaydı kişisel alan ihlali olarak görüldüğü için sen suçlu çıkıyorsun.

Gerçi evine sana zarar vermek için giren hırsızı kendi yatak odanda, üstelik hırsızın sana çektiği bıçakla yaraladığında hapse giriyorsun bu ülkede. Eve hırsızlığa gir, salarlar... :D Ülke olarak hırsızları korumak gibi bir huyumuz var, demek ki bu ülkede her zaman medeni olmak mümkün olmuyor.

Son cümlemden bir çıkarım yapmışsındır umarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı