Dolandırıcıda T.C. Kimlik numaram kaldı

@HaWlI KuLlANIcI hocam Gmail'imi kaydettirmiştim, bir şey yapamaz sanıyordum...

Hocam hesap için kaç TL verdiniz?

150 TL ve üzeri ise rahatlıkla şunu söyleyebilirim;
Yaptığınız çok büyük bir saçmalık.

O kadar bir parayı bir oyun için veripte bunun hakkında hiç araştırma yapmamak gerçekten garip geldi bana.
Hesap satışının oyunda yasak olduğunu bilmiyorsunuz, hesabın çok rahat bir şekilde geri alınabileceğini bilmiyorsunuz ve bir de alakası olmadığı halde T.C. Kimlik numaranızı veriyorsunuz.

Burada konu açıp bilgilenmeseniz ve o kişiye seni şikayet edeceğim tarzında bir tehditte bulunsaydınız büyük ihtimal sizi T.C. Kimlik numaranız ile tehdit edecekti.

En azından tecrübe puanı kazandınız :D

Bundan sonra insanlara çoooook zor güvenirsiniz ve en sağlıklısı da bu.

O kadar bir parayı bir oyun için veripte bunun hakkında hiç araştırma yapmamak gerçekten garip geldi bana.
Hesap satışının oyunda yasak olduğunu bilmiyorsunuz, hesabın çok rahat bir şekilde geri alınabileceğini bilmiyorsunuz ve bir de alakası olmadığı halde T.C. Kimlik numaranızı veriyorsunuz.

Burada konu açıp bilgilenmeseniz ve o kişiye seni şikayet edeceğim tarzında bir tehditte bulunsaydınız büyük ihtimal sizi T.C. Kimlik numaranız ile tehdit edecekti.

bundan sonra insanlara çoooook zor güvenirsiniz ve en sağlıklısı da bu.
Tam 12'den. Bravo.

@Hamsi ismaH nasıl yani? Gmail şifrenizi falan vermediniz umarım.

Hocam sanırım hesabımı kaybettim gibi bir şey yaparak eski mail ile geri aldı o satan kişi.

150-200 gibi bir fiyata satıp hesabı sattığı kişi geliştirdikten sonra geri alıp tekrar satıyor herhalde.
Bu şimdiki ilanda sattığı kişi hesaba para yatırıp geliştirirse yene satar 400-450'ye herhalde.

@333657 hocam Riot sitesine girince e posta adresine benimkini kaydettim yani hesabın kullanıcı adını şifresini değiştirmeye kalksa onaylama kodları sözde benim Gmail'ime gelecekti. Yani hesap bana aitti ama onunki ilk Gmail olduğu için çalmış işte

@333657 hocam Riot sitesine girince e posta adresine benimkini kaydettim yani hesabın kullanıcı adını şifresini değiştirmeye kalksa onaylama kodları sözde benim Gmail'ime gelecekti. Yani hesap bana aitti ama onunki ilk Gmail olduğu için çalmış işte
Adam çalmamış aslında, siz çalmaya çalışmışsınız adam da hesabı geri almış. (!) şaka bir yana, hesap satışı yasak olduğu için bu olayda hırsız siz oluyorsunuz 😅

Bundan sonra insanlara çoooook zor güvenirsiniz ve en sağlıklısı da bu.

Hocam kurban olim be. Sonunda moralimi düzelten bir yazı tam olarak bunları yaşadım. Ne diyim benim mallığım işte oyun gözümü kör etmiş. Bundan sonra okul var oyun yok.

Adam çalmamış aslında, siz çalmaya çalışmışsınız adam da hesabı geri almış. (!) şaka bir yana, hesap satışı yasak olduğu için bu olayda hırsız siz oluyorsunuz 😅

Hesap bende değil ki şu an erişemiyorum. Hesabı da parası da batsın istemiyorum bir şey. Kalsın kullanmayacağım Valorant malorantta oynamayacağım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım hesabımı kaybettim gibi bir şey yaparak eski mail ile geri aldı o satan kişi.

150-200 gibi bir fiyata satıp hesabı sattığı kişi geliştirdikten sonra geri alıp tekrar satıyor herhalde.
Bu şimdiki ilanda sattığı kişi hesaba para yatırıp geliştirirse yene satar 400-450'ye herhalde.
Aynen öyle oldu hocam

Peki

Hocam kurban olim be. Sonunda moralimi düzelten bir yazı tam olarak bunları yaşadım. Ne deyim benim mallığım işte oyun gözümü kör etmiş. Bundan sonra okul var oyun yok.

Hocam bu da sizi çok daraltır ve en sonunda dersiniz ki amaan ne olacak :D

Denenmiştir.

Abartmazsanız ve genelde hikayeli oyunlar oynarsanız o kadar da zarar vermez oyunlar.
Mesela ben ilk kez bir rekabetçi oyun olarak Valorant oynuyorum uzun süredir ve hikayeli oyunları özlüyorum :(

10 oyun atıyorsam kesin olarak en az 10 tane şu tür oyuncular geliyor;
Parası ile hava atan.
Skin için oynayan.
Küfür eden (bunlar çok iyi ama. Mesela küfür ediyorlar sonra özür dilerim kanka yazıyorum bütün oyun cevap bile yazamıyorlar :D)
kötü oynayanlara kızan (bunu hiç anlamıyorum ya. Adam elinden geleni yapmıyorsa senin demen ile bir şey değişmez. Adam elinden geleni yapıyorsa, sen sadece onu strese sokuyorsun)
Trol.

Mesela Half-Life öyle mi :D
bir tane uzaylı sana yan gözlemi baktı patlat gitsin.
Birine can basar mısın diye yalvarmana gerek yok savaş sadece bir yerde bulursun.
Birine flash atma kardeşim kaç defa diyeceğim demene gerek yok çünkü kör olmuyorsun.
Smurf uzaylı veya trol böcek yok.

Yani gerçek bir oyun :D

Mesela bulletstorm diyelim.

Adamın biri sana bağırarak koşuyor mu "Q" tuşuna basılı tut kafasını öhö öhö yani oyunların amacı temel olarak eğlence hocam.

CS:GO ve Valorant oynayan kişilerin çoğu bir maçı bitirdikten sonra genelde çok gergin oluyor.
Çok ciddiye alıyorlar sanki hayatları buna bağlıymış gibi.
Oysaki oyun 2 gün sonra unutulacak ve yaptıklarının hiçbir anlamı olmayacak.
İsterseniz çok zengin olun sizin o skinli silah attığınız kişiler sizi hatırlayacak mı?
50 kill aldığınız oyun sizin dışınızda kaç kişinin aklında sizce?

En iyi silahlara ve en yüksek Rank'a sahip olun bu size ne katacak ki?
Sonucunda eğlenmemiş, sanki savaştan çıkmış gibi hissedeceksiniz.

Hocam adam Riot desteğe hesabım çalındı diye destek talebi oluşturmuş ve Riot destek hesabı ona geri vermiş. Yapabiliyorsanız dolandırıcılıktan dava açın. Sadece TCKN ile bir şey yapılamaz. Şirket açmak, kredi çekmek vb. şeyler için kimliğin tüm bilgileri lazım. İstiyorsanız GameSatış'tan şikayet edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı