Dolandırıldım ve şikayet süreci

Makaleler
1
Arkadaşlar Knight Online PvP Server'da char almak istedim adamın istediği 380 TL'yi EFT yaptıktan 5 dk sonra para falan geçmemiş "s. Git" dedi engelledi. Bu sabah savcılığa mesajlar ve EFT dekontuyla şikayet ettim. Daha sonra babası aradı ve özür diledi parayı göndereceğini söyledi. Akşam 9'da babası arayıp dedi ki parayı verirken bana mı sordun zaten çocukla görüşmüyorum git ne yaparsan yap dedi. Bu arada çocuk bana WhatsApp'tan tekrar mesaj attı aksam 5'de 'para sabah 9'da hesaba geçmiş ben yeni gördüm akşam charı veririm' dedi ben de 'istemiyorum paramı gönder' dedim bu da ben zaten charı sana verdim charı ver vereyim dedi. Bu olaylar şikayetimden sonra gerçekleşiyor yani aslında çocuk bu 2 mesajı ile kendini ifşaladı. Önerdiğiniz ekstra bir şey yapmalı mıyım?

Bu arada çocuğun babası 13 sene ceza evinde yatmış çocuğun da devam eden 2 ayrı dosyadan davası var 2'si de bilişim suçu ve dolandırıcılık.

Arkadaşlar Knight Online PvP Server'da char almak istedim adamın istediği 380 TL'yi EFT yaptıktan 5 dk sonra para falan geçmemiş "s. Git" dedi engelledi. Bu sabah savcılığa mesajlar ve EFT dekontuyla şikayet ettim. Daha sonra babası aradı ve özür diledi parayı göndereceğini söyledi. Akşam 9'da babası arayıp dedi ki parayı verirken bana mı sordun zaten çocukla görüşmüyorum git ne yaparsan yap dedi. Bu arada çocuk bana WhatsApp'tan tekrar mesaj attı aksam 5'de 'para sabah 9'da hesaba geçmiş ben yeni gördüm akşam charı veririm' dedi ben de 'istemiyorum paramı gönder' dedim bu da ben zaten charı sana verdim charı ver vereyim dedi. Bu olaylar şikayetimden sonra gerçekleşiyor yani aslında çocuk bu 2 mesajı ile kendini ifşaladı. Önerdiğiniz ekstra bir şey yapmalı mıyım?

Kurcalamaya gerek yok sizlik sıkıntı da yok şikayetinizi çekmeyin düz hesap 500 lira alın.

Süründürün çocuğu.
Amacım o zaten parayı gönderirlerse bile geri iade göndereceğim yani maddi bi beklentim yok. 380 TL benim için önemsiz bir meblağ sadece burda manevi olarak çocuğa siciline işlensin istiyorum.

Sen parayı gönderdiğini kanıtlamışsın onunda seni kandırdığını da mesajlarla kanıtlamışsın. Eğer o sana hesabı verdiğini kanıtlayamazsa paranı geri ödemek zorunda kalacak. Ceza hukukunda var mı bilmiyorum ama belki seni mağdur ettiği için tazminat bile alabiliyorsundur diyeceğim ama bilen birine sormak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı