Dolandırılma hikayenizi anlatın

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Daha önceden dolandırıldıysanız, dolandırılma hikayenizi anlatabilirsiniz. En azından bu konuyu okuyanların, o yöntemden haberi olmuş olur.

@Sabari495, sorunu neydi ekran kartınızın?

Bir defasında köydeyken komşumuz, ben ve kuzenimden işine yardım etmemizi istemişti. Tabi biz de o zamanlar küçüktük, karşılığında da para alacağımızı duyunca büyük bir hevesle yapmaya başladık. Adamın ambarına gittik, elimizden geldiğince ekinleri taşımasına falan yardım ettik. Sonra bu adam bir ara şehir merkezine gitti o gün alışveriş için. Neyse biz de geldiği zaman paramızı verir diye bekliyorduk. Adam geldi ve bize para vermedi. Bahane olarak da alışveriş yaptım param bitti falan demişti o zaman. Halbuki hiç de parası bitecek bir insan değildi.

Neyse bu olay oldu, eve döndük. Olayı anneme anlatınca bize "Siz bana söyleseydiniz ben o adamın size vereceği parayı verirdim, boşuna uğraşmışsınız." dedi. Hayatımda belki de ilk kez dolandırıldım o gün.

Daha önceden dolandırıldıysanız, dolandırılma hikayenizi anlatabilirsiniz. En azından bu konuyu okuyanların, o yöntemden haberi olmuş olur.
Tam dolandirilma sayilir mi bilmem ama anlatayim. Bir gun yolda yuruyordum kulaklik var muzik dinliyorum sonra bir tane adam cikti karsima boyle direkt elime ufak bir pakette mama verdi. Sen bu mamayi al sokak hayvanlarina falan verirsin dicek sandim cunku veterinerlerde satilan 5-10 liralik sevgi mamalarina benziyordu. Kulagimda kulaklik olunca da pek ayikamadim o an ne oldugunu anlamadim. Adam sonra basladi iste ogrenci kardeslerimiz 100-200 falan veriyor ayagina yatti ben o an ne yapacagimi bilemedim attim elimi cebime 50 lira cikti verdim. Sonrasinda durdum yolun ortasinda boyle ben ne yaptim diye dusunuyorum cunku bu tarz dolandirilan insanlara kendi icimden nasil dolandirilabiliyorlar diye yargiliyordum hep. Ama o gun cok kuruldum adama, kendime de sinir oldum insallah cidden sokak hayvanlarina gidiyordur o para en azindan oyle avutayim kendimi dedim. Ama kendi icimden gecirdim ben bu adamla bir daha karsilasicam diye hissettim yani.

Bu olay yasandiktan 4 5 gun sonra falan herhalde tam hatirlamiyorum biz arkadaslarla bulusucaz iste yine o olayin yasandigi yere asagi yukari yakin bir yerde bir tane arkadasimla digerlerini bekliyoruz. Yerlerde de mama kaplari var boyle ayni adamin benim elime tutusturduklari gibi. Ben dedim kesin bu adam buralarda bir yerde lutfen denk geleyim diye dusunuyorum kendimce. Sonra 15-20 dakika falan gecti arkdaslarim gelmis falan o adam bizi durdurdu ben biraz ilerdeydim kas goz yapiyorum para vermeyin anlaminda. Onlarda cok vermedi en azindan 20-30 bir sey gitti. Ben adama hatirliyor musun zorla elime tutusturmustun dedim. O da hafif gecistirdi, ben daha da sinir oldum. Senin resmi belgen falan var mi bu para nereye gidiyor kanitlayabilir misin dedim. Adam bir anda bana sey demeye basladi yok sen Filistin destekcisisin iste senin gibiler yuzunden bu haldeyiz sen git onlara yardim yap tarzinda cumleler sayikladi. Isin daha da komik tarafi arkadaslarima da anlatiyor bunlari yani kendi arkadaslarima beni kotuluyor adam. Adam belge falan cikarmayinca bende gel karakola gidelim istersen falan dedim arkadaslarim da olay daha fazla buyumesin diye bana uzatma falan dediler oyle kapandi orada olay.
Cidden cok garip bir aniydi benim salakligima mi yanayim, adamin beni hayvan dusmani ilan edip Filistin destekcisi ilan etmesine mi bilemedim. Gunun sonunda tek diyebilecegim insallah gercekten sokak hayvanlarina gidiyordur o paralar.

Laptopumda 1GB DDR2 RAM vardı bilgisayarcıda 2x1GB yapmaya götürmüştüm tabii o zamanlar bilgisayardan çok anlamıyorum, 2018 yılında 350TL almıştı 1GB DDR2 RAM için... Merak edenler için 2018 yılında asgari ücret 1603TL idi.

Bu konuya felsefi yaklaşırsam tonlarca dolandırılışımı anlatabilirim ancak konuya uygun şekilde düşünürsek hiç dolandırılmadım.

@441401, o para gerçekten sokak köpeklerine gitseydi size izin belgesi gibi kağıt gösterirdi.

Tam dolandirilma sayilir mi bilmem ama anlatayim. Bir gun yolda yuruyordum kulaklık var muzik dinliyorum sonra bir tane adam cikti karsima boyle direkt elime ufak bir pakette mama verdi. Sen bu mamayi al sokak hayvanlarina falan verirsin diyecek sandim cunku veterinerlerde satilan 5-10 liralik sevgi mamalarina benziyordu. Kulagimda kulaklık olunca da pek ayikamadim o an ne oldugunu anlamadim. Adam sonra basladi iste ogrenci kardeslerimiz 100-200 falan veriyor ayagina yatti ben o an ne yapacagimi bilemedim attim elimi cebime 50 lira cikti verdim. Sonrasinda durdum yolun ortasinda boyle ben ne yaptim diye dusunuyorum cunku bu tarz dolandirilan insanlara kendi icimden nasıl dolandirilabiliyorlar diye yargiliyordum hep. Ama o gun cok kuruldum adama, kendime de sinir oldum inşallah cidden sokak hayvanlarina gidiyordur o para en azindan oyle avutayim kendimi dedim. Ama kendi icimden gecirdim ben bu adamla bir daha karsilasicam diye hissettim yani.

Bu olay yasandiktan 4 5 gun sonra falan herhalde tam hatirlamiyorum biz arkadaslarla bulusucaz iste yine o olayin yasandigi yere asagi yukari yakin bir yerde bir tane arkadasimla digerlerini bekliyoruz. Yerlerde de mama kaplari var boyle ayni adamin benim elime tutusturduklari gibi. Ben dedim kesin bu adam buralarda bir yerde lutfen denk geleyim diye dusunuyorum kendimce. Sonra 15-20 dakika falan gecti arkadaşlarim gelmis falan o adam bizi durdurdu ben biraz ilerdeydim kas goz yapiyorum para vermeyin anlaminda. Onlarda cok vermedi en azindan 20-30 bir şey gitti. Ben adama hatirliyor musun zorla elime tutusturmustun dedim. O da hafif gecistirdi, ben daha da sinir oldum. Senin resmi belgen falan var mi bu para nereye gidiyor kanitlayabilir misin dedim. Adam bir anda bana şey demeye basladi yok sen Filistin destekcisisin iste senin gibiler yuzunden bu haldeyiz sen git onlara yardim yap tarzinda cumleler sayikladi. Isin daha da komik tarafi arkadaslarima da anlatiyor bunlari yani kendi arkadaslarima beni kotuluyor adam. Adam belge falan cikarmayinca bende gel karakola gidelim istersen falan dedim arkadaslarim da olay daha fazla buyumesin diye bana uzatma falan dediler oyle kapandi orada olay.
Cidden cok garip bir aniydi benim salakligima mi yanayim, adamin beni hayvan dusmani ilan edip Filistin destekcisi ilan etmesine mi bilemedim. Gunun sonunda tek diyebilecegim inşallah gercekten sokak hayvanlarina gidiyordur o paralar.

Bir ara bizde arkadaşlarla gezerken sizin dediğiniz gibi bir adam durdurmuştu. Çok nazik konuşup destek olmak için mama alabilirsiniz demişti. Küçük bir paketine 10-15 lira gibi bir fiyattaydı sanırsam. Arkadaşlar 1 tane falan almıştı bende hayvanları sevdiğimden direk 50 liraya 5 tane almıştım. Şu an bunu okuyunca bir kararsız kaldım bendemi dolandırılmışım acaba...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı