Dolap iade süreci nasıl işliyor?

themperr0r

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba direkt konuya giriyorum: Elimde bir Nintendo oyun kartuşu var ben bunu internet üzerinden satmak istiyorum ve biliyorum ki sahibinden sitesinin Param Güvende uygulaması bence hiç güvenli değil. Daha önce başka bir oyun satmıştım ve oyun kargo esnasında kırıldı diye ürün bana iade edildi ve ben elimde kırık oyun ile kaldım. Kargo şirketi ise bu durumdan emin olunamayacağını söyledi ve ben elimde kırık oyunum ile kaldım. Bu yüzden Sahibinden'de Param Güvende ile satmak istemiyorum çünkü sistem sadece alıcıyı koruyor. Biliyorum evet Dolap'ın komisyonları fazla fakat başka bir seçenek var gibi de durmuyor. Eğer ki ürün kargoda sorun yaşadı veya alıcı biraz kötü niyetli birisi ve elindeki bozuk oyunu benim gönderdiğim oyun ile değiştirip iade talep etti, bu durumda söz hakkına sahip oluyor muyum yoksa göz göre göre bozuk ürünü geri almak zorunda mı bırakılıyorum? Daha önce Dolap'tan ürün satıp iade işiyle uğraşan arkadaşlar yardımcı olurlarsa gerçekten çok mutlu olurum.

Dolap'ta iade sistemi Sahibinden gibi değil, iade talebi açılınca Dolap yetkilileri inceliyorlar talebi, ona göre devam ediyor. Eğer iade talebi onaylanırsa alıcı iadesini kargoluyor. Sahibindende ise alıcı iade açıp boş karton kutu bile gönderse iadesi kabul oluyor.

Dolap'ta iade sistemi sahibinden gibi değil, iade talebi açılınca dolap yetkilileri inceliyorlar talebi, ona göre devam ediyor. Eğer iade talebi onaylanırsa alıcı iadesini kargoluyor. Sahibinden'de ise alıcı iade açıp boş karton kutu bile gönderse iadesi kabul oluyor.

Yani işi izleyen gerçek yetkililer var, çok teşekkür ederim bu cevap için.

Yani işi izleyen gerçek yetkililer var, çok teşekkür ederim bu cevap için.
Evet öyle, ancak yine de kusursuz bir sistem yok. Ben geçen sene 320GB IDE hard disk almıştım 3.2 GB
çıktı ancak iadem reddedildi, neymiş iade talebindeki görseller yetersizmiş. Halbuki bir sürü görsel ekleyip detaylıca açıklamıştım durumu. Ancak bu durumda da satıcı tarafında bir dezavantaj yok, yanlış ürün satmasına rağmen satışı onaylanmıştı :D

Evet öyle, ancak yine de kusursuz bir sistem yok. Ben geçen sene 320GB IDE hard disk almıştım 3.2 GB.
Çıktı ancak iadem reddedildi, neymiş iade talebindeki görseller yetersizmiş. Halbuki bir sürü görsel ekleyip detaylıca açıklamıştım durumu. Ancak bu durumda da satıcı tarafında bir dezavantaj yok, yanlış ürün satmasına rağmen satışı onaylanmıştı :D

Yani hala korkutucu bir sistem :D tamam elimden geldiğince dikkat edeceğim çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı