Dolap satışında iade sorunu

Hamza Kot

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Dolap üzerinden bir bilgisayar sattım. Alıcıya ulaşmış ve işlemci soğutucusunun kırık olduğunu söylerek fotoğrafıyla beraber iadede bulunmuş. Ancak fotoğrafta da belli okuyor ki işlemci soğutucusu sadece yerinden çıkmış tırnakları sağlam. Bende sadece yerinden çıktığını söylerek iadeyi reddettim. İtirazım kabul olup param gelir mi? Sanırım genelde alıcıyı koruyorlarmış yorumlarda öyle okudum. Ayrıca parça çalınmasından da endişeleniyorum ya da hasar verip geri göndermesinden.

Selamünaleyküm. Dolap üzerinden bir bilgisayar sattım. Alıcıya ulaşmış ve işlemci soğutucusunun kırık olduğunu söylerek fotoğrafıyla beraber iadede bulunmuş. Ancak fotoğrafta da belli okuyor ki işlemci soğutucusu sadece yerinden çıkmış tırnakları sağlam. Bende sadece yerinden çıktığını söylerek iadeyi reddettim. İtirazım kabul olup param gelir mi? Sanırım genelde alıcıyı koruyorlarmış yorumlarda öyle okudum. Ayrıca parça çalınmasından da endişeleniyorum ya da hasar verip geri göndermesinden.
İadeyi inceleyecek çalışana bağlı biraz ama kırık gibi duruyorsa ve bu işleri çok bilmeyen biriyse iadeyi onaylarlar. Yollamadan önce videoya aldıysanız ürün size geri geldikten sonra video ile kargo kutusunu açıp parçaları kontrol edersiniz. Bir sıkıntı, eksik çıkarsa müşteri hizmetlerine bağlanırsınız.

Ondan önce alıcıyla konuşup bu çıkmış yerinden diyip belki iadesinden vazgeçirebilirsiniz. İade işleminde alıcının ödediği %9 komisyon güme gidiyor bilgisi yoksa bunu da belirtin. Cihazda sorun yok boşuna sizin de paranız boşa gitmesin tarzı yardımcı olmaya çalışın belki iadeden vazgeçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı