Zar0ks
Hectopat
Merhaba, ben 31 Aralık tarihinde dolap uygulamasından drone aldım 9700 TL'ye. Drone kasasında 1 hafta içinde çatlak oluştu dikkate almadım. Ardindan gimball arıza verdi. Devaminda teknik servise gönderdim. Servis ürünü 5750 TL onarım ücreti olduğunu ve ürünün daha önce de servise geldiğini ayni sorunların olduğunu fakat gönderen kişi iade talebi yaptığı için onarilmadan iade edildiği ve drone servis dışı müdahale yaparak garanti dışı olduğunu söyledi. Satan kişi bunların hiçbirini söylemedi ve drone garantili dedi. Ardindan satıciyla görüştüm. Paranin tamamini iade edemeyeceğini kendisinin 2. el aldığını ve çok zarara gireceğini söyledi. Hukuksal yollara başvurmak istediğimi söylediğimde ben de 2. el aldığım kişiye dava açarım dava uzayıp gider bir şey alamazsın dedi. Ben de yine aynı drone 6700 TL'ye dolap üzerinden kendisine geri sattım. Yani bir nevi iade gerçekleştirdim. Arada 3 bin TL bir kaybım var. Hiçbir suçum olmadığı halde. WhatsApp konuşmaları dolap ilanı, teknis servis kayıtları gibi deliller var elimde. Bu kalan 3 bin TL için herhangi bir suç duyurusunda ya da tüketici hakem heyetine başvuruda bulunabilir miyim? Simdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.