Dolar 17 TL Olursa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hindistan ekonomik seviyesine inmiş oluruz? Açlık sefalet, ekmek kıtlığı, karaborsa, kaos. Ha bi gecede olmaz da uzun vadede öyle olacağını tahmin ediyorum zaten. 2019 sonuna doğru 12 TL'yi bulur. Maaşlara zam yapıldığında, ortalama gelir, 7000 dolara çıkar, sonra kur'un kadem kademe yükselmesiyle, 4-5 bin dolara iner diye tahmin ediyorum. Siyasi krizler, zıtlaşmalar çözülmezse daha da kötü olabilir.
 
Uçağa biner bi' daha dönmezdim. Farklı bir ülke de zaten vatandaşlığım var rahatım o yüzden. Beni üzer miydi? Evet, üzerdi çünkü bu memleketin kültürünü aldım. Uzun vade de 17 TL gibi bir rakama ulaşıcağını sanmıyorum 7-9 arası takılır gibime geliyor.
 
Son düzenleme:
Bir vatandaş olarak ne yapabilirsin mesela? Somut bir adım söyler misin bir vatandaşın atabileceği?
En basitinden kimlere oy verdigini sorgulayabilir. Dogru kanallardan haberlere ulasip ulasmadigini sorgulayabilir. Ulkenin bir kismi battigimizi, bir kismi ekonominin cok da kotu olmadigini iddia ederken dogru bilgiye erisip erismedigini kontrol edebilir. Her sene telefon almayabilir, tukettigim kadar uretim yapiyor muyum diye dusunup kendini gelistirebilir. Butun gun futbol, magazin gibi pratikte faydasiz konularda cene calacagina daha ciddi konularda kendini gelistirebilir. Kotu yonetilen toplumlarin ortak noktasi cehalettir, kimse iyi yetismis insani kolay kolay kandiramaz. Kendisinin ve cocuklarinin iyi yetismesi icin caba sarfedebilir, kafa yorabilir. Bunu yapanlar zaten yapiyor da, hic yasantisini degistirmeyen cok insan var. Einstein in dedigi gibi, ayni seyleri yapip da farkli sonuclar beklemek ahmakliktir.
 
Açıkçası ben iyi ki almışım sistemi derdim çok koymazdı bana bilgisayarı aldığım için ama yeni çıkıcak konsola özel oyunları oynamayacağım için üzülürdüm.Ayrıca halk bir gecede böyle bir artışa sessiz kalmaz direk yönetim istifa der bir kez daha erken seçime gideriz ondan sonra allah bilir ne olur.
"Lezzetli" yemek parasını bulamaz hale geleceksin ve bana koymazdı diyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı