Dolar 17 TL Olursa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok uzun vade olmamasıyla birlikte şahsi olarak doların 10 TL civarlarında olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte ekonomik olarak çöküntüye giren küçük kobiler ve bu işletmelere bağlı olarak kendini sürdüren diğer işletmeler zincirleme olarak çöküşe kaçınılmaz şekilde girecek. Bu çöküş silsilesiyle birlikte ülke de vatandaşlar yine "ikiye" bölünerek bir kesim ülkenin durumunun kötü olmadığını savunurken diğer kesim ise bu görüşe karşıt çıkacak ve ülkedeki gerilim hızla tırmanarak sokak protestoları akabinde de küçük bir kaos ortamı bizleri bekliyor olacak. Bu duruma karşılık bireysel hiç bir çözümün geçerli olmamasıyla birlikte mevcut yönetimin de çözüm bulamayacağı bir çıkmaza gireceğini düşünüyorum.
 
Konu dışı diye pek problem olmaz herhalde muhabbet. :D
Ali Güngör'ü kırmayalım kedi atayım biraz içi açılsın:
20180325_135850-min.jpg

S7 ile çektim 5.35 MB ediyor ama 1 MB olayı sağolsun çöp oldu fotoğraf. :dikkatli:
 
Zihin egzersizi: Tut ki uyanıp kurun bu şekilde değiştiğini gördünüz. Ne yaparsınız? Sabah manzara nasıl olur? Bu duruma karşı bir planınız, önleminiz var mı?

Alternatif soru: Uzun vadede böyle bir çıkışın mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?

DkLVMZnXcAIzxyL.jpg large.jpg


Felaket tellalığı gibi olmasın ancak uzun vadedeki yönü (2022-2023) 18 lira olabilir gibi görünüyor. Borsa analiziyle uğraşan arkadaşlar çizilen grafiğin ihtimal dahilinde olduğunu rahatlıkla anlayabilirler.

Umarım o günleri görmeyiz.
 
Kaç sene önce düğün arabasının önünü kesip aldığım zarftan çıkan 1 Dolar ile yatırım yapmış olurum.:D Şaka maka artık birşey almaya 5-10 TL ile değil 50-100 TL ile gideriz.
 
Zihin egzersizi: Tut ki uyanıp kurun bu şekilde değiştiğini gördünüz. Ne yaparsınız? Sabah manzara nasıl olur? Bu duruma karşı bir planınız, önleminiz var mı?

Alternatif soru: Uzun vadede böyle bir çıkışın mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?

Bırakın 17 TL'i, 10 TL'i gördüğü takdirde tüm paramı bankadan çekerim. 12 TL'e geldiğinde iş yerimi kapatırım. İşçiler ücretsiz izne çıkar. İstedikleri takdirde işi de bırakabilirler. Kendi tercihleri. Tabii tüm alacaklarını ödedikten sonra bunu yaparım.

Duygusallığa gerek yok. Kimse bana ödeme yapamayacağı için bende ödemelerimi yapmam. Bu üçkağıt gibi gelmesin. Bu alınması en mantıklı karardır.
En güvendiğim 2 adamımı fabrikanın bekçisi yapar, eline silahı veririm. Ki içerideki makineleri çalmak için vinç gerekiyor ama genede işi sağlama almakta yarar var.
Şirket araçları da fabrikanın içine alırım.

Önlemler alındıktan sonra geri kalanı beklemek olur.

Uzun vadede umutlu değilim. Bu kafadaki insanlar başımızda olduğu sürece bir istikrar göremiyorum. Bir istikrar var ama olumlu yönde değil.

Screenshot_10.jpg
 
Uyanırım hayatıma devam ederim, başka ne yapabilirim ki. Her zaman yaptığım şeyi yaparım kısacası. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı